Почетак » Актуелно » О Граду
 

Потписан Колективни уговор са синдикатом комуналних предузећа

После дужег усаглашавања, потписан је колективни уговор између представника Града и синдикалних организација пожаревачких јавних предузећа комуналне делатности. То су, уз напомену да сада предстоји потписивање појединачних колективних уговора у предузећима, учинили градоначелник Пожаревца Миомир Илић и представник Градског одбора синдиката Бобан Мартиновић.

kolektivni_ugovor_1

Подсетивши да је било неспоразума око појединих одредби, градоначелник Миомир Илић је указао да је усвајање гранског колективног уговора у овој области убрзало данашњи чин. Он је додао и да је сада неопходно што препотписати појединачне колективне уговоре са свим предузећима, јер град, као и јавна предузећа у овој години чека велики посао и много инвестиција.

kolektivni_ugovor_2

Захтеви синдикалног чланства практично су у целини имплементирани у колективни уговор па су, по мишљењу Бобана Мартиновића, и запослени задовољни. Међутим, данашњи чин представља само први корак ка заокруживању односа између оснивача, послодаваца и запослених у јавним комуналним предузећима, подсетио је Мартиновић и додао да се одмах мора приступити потписивању појединачних колективних уговора јер су сви рокови већ пробијени.