Почетак » Актуелно » О Граду
 

Донација Општој болници у Пожаревцу

Општој болници у Пожаревцу Међународни клуб жена из Београда уручио је порођајни сто и дефибрилатор а донација је реализована у оквиру акције Фонда Б92 „Битка за бебе“. Средства за набавку порођајног стола прикупљена су на добротворном базару одржаном у децембру прошле године. Преко акције „Битка за бебе“, осим пожаревачке болнице, опрему је добила и дечја клиника у Тиршовој, истакла је супруга амбасадора Јапана у Србији, Ецуко Цунозаки. – Међународни клуб жена настоји да подстакне међународно разумевање међу члановима, да промовише сарадњу између заједница, да подржи Српску заједницу тамо где је најпотребније. Посебно сам задовољна, што овде ове године користећи новчана средства прикупљена на годишњем базару у децембру прошле године, у прилици смо да помогнемо две болнице. Заговарајући несебичну помоћ Б92 могли смо да реализујемо ове две донације и ја сам веома срећна што смо на тај начин могли да подржимо кампању „Битка за бебе“. Међународни клуб жена је Општој болници у Пожаревцу поклонио сто за порођаје и веома ми је драго да се он већ увелико користи. Поред стола за порођаје, међународни клуб жена је донирао и дефибрилатор за амбуланту у болници који је, такође, већ у употреби. На крају желела бих да Вас обавестим да је Пожаревац град који сам највише посећивала у Србији и данас се осећам да сам поново у свом родном граду. На јапанском све то описује се речима „Хрусато“ што становници Пожаревца добро знају.

Директор болнице др Срећко Босић рекао је да се ради о вредној донацији и опреми која је била неопходна гинеколошко-акушерском одељењу.

– Не дешава се често да имамо овако високе госте у нашој установи који су изразили пажњу и љубав према нама и даривали нам врло користан и вредан поклон. То јест сто за порођаје који у нашој установи занавља овај вид опреме што је раније било запостављено. Посебно ми је драго што наша сарадња са госпођом супругом Јапанског амбасадора, госпођом Цунозаки, траје дуго времена и што је сада у то укључен Међународни круг жена који је стварно, преко фонда Б92, нашао слуха да се помогне овој установи која мислим да је у једно време била марганизована и није била у плановима за помоћ и развој. Ми смо сада на новом путу и очекујемо да се ова сарадња настави“.

Међународном клубу жена, госпођи Цунозаки и Фонду Б92, на помоћи која је до сада пружена Пожаревцу захвалио се и градоначелник Миомир Илић. – Имам изузетну част и посебно задовољсатво да као градоначелник града Пожаревца, у име своје и моје заменице госпође Вукице Васић. Посебно да вам се захвалим на Вашој пажњи и да још једном, по ко зна који пут, појављујете заједно са ТВ – Б92 и Амбасадом Јапана као донатори здраственој установи. Прво то је било Здраственом центру, а после трансформације ове здраствене установе на Дом здравља и Општу болницу у Пожаревцу, донаторство се наставља чиме смо смо изузетно почаствовани и то памтимо, ценимо. Надам се да ће се наставити и даље та донација и бићемо Вам изузетно захвални и вечно и трајно да будемо пријатељи и да то поштујемо“.

Иначе, Међународни клуб жена окупља више од 200 чланица-волонтера из више од 40 светских земаља. Као невладина и непрофитна организација, са везама у дипломатским и међународним пословним круговима, настоји да интернационалном окружењу понуди боље разумевање услова у Србији ради лакшег пословања, да промовише знање и својим радом помогне прикупљању средстава за хуманитарне и друштвене пројекте.

Подели са другима: Facebook Twitter