Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Donacija Opštoj bolnici u Požarevcu

Opštoj bolnici u Požarevcu Međunarodni klub žena iz Beograda uručio je porođajni sto i defibrilator a donacija je realizovana u okviru akcije Fonda B92 „Bitka za bebe“. Sredstva za nabavku porođajnog stola prikupljena su na dobrotvornom bazaru održanom u decembru prošle godine. Preko akcije „Bitka za bebe“, osim požarevačke bolnice, opremu je dobila i dečja klinika u Tiršovoj, istakla je supruga ambasadora Japana u Srbiji, Ecuko Cunozaki. – Međunarodni klub žena nastoji da podstakne međunarodno razumevanje među članovima, da promoviše saradnju između zajednica, da podrži Srpsku zajednicu tamo gde je najpotrebnije. Posebno sam zadovoljna, što ovde ove godine koristeći novčana sredstva prikupljena na godišnjem bazaru u decembru prošle godine, u prilici smo da pomognemo dve bolnice. Zagovarajući nesebičnu pomoć B92 mogli smo da realizujemo ove dve donacije i ja sam veoma srećna što smo na taj način mogli da podržimo kampanju „Bitka za bebe“. Međunarodni klub žena je Opštoj bolnici u Požarevcu poklonio sto za porođaje i veoma mi je drago da se on već uveliko koristi. Pored stola za porođaje, međunarodni klub žena je donirao i defibrilator za ambulantu u bolnici koji je, takođe, već u upotrebi. Na kraju želela bih da Vas obavestim da je Požarevac grad koji sam najviše posećivala u Srbiji i danas se osećam da sam ponovo u svom rodnom gradu. Na japanskom sve to opisuje se rečima „Hrusato“ što stanovnici Požarevca dobro znaju.

Direktor bolnice dr Srećko Bosić rekao je da se radi o vrednoj donaciji i opremi koja je bila neophodna ginekološko-akušerskom odeljenju.

– Ne dešava se često da imamo ovako visoke goste u našoj ustanovi koji su izrazili pažnju i ljubav prema nama i darivali nam vrlo koristan i vredan poklon. To jest sto za porođaje koji u našoj ustanovi zanavlja ovaj vid opreme što je ranije bilo zapostavljeno. Posebno mi je drago što naša saradnja sa gospođom suprugom Japanskog ambasadora, gospođom Cunozaki, traje dugo vremena i što je sada u to uključen Međunarodni krug žena koji je stvarno, preko fonda B92, našao sluha da se pomogne ovoj ustanovi koja mislim da je u jedno vreme bila marganizovana i nije bila u planovima za pomoć i razvoj. Mi smo sada na novom putu i očekujemo da se ova saradnja nastavi“.

Međunarodnom klubu žena, gospođi Cunozaki i Fondu B92, na pomoći koja je do sada pružena Požarevcu zahvalio se i gradonačelnik Miomir Ilić. – Imam izuzetnu čast i posebno zadovoljsatvo da kao gradonačelnik grada Požarevca, u ime svoje i moje zamenice gospođe Vukice Vasić. Posebno da vam se zahvalim na Vašoj pažnji i da još jednom, po ko zna koji put, pojavljujete zajedno sa TV – B92 i Ambasadom Japana kao donatori zdrastvenoj ustanovi. Prvo to je bilo Zdrastvenom centru, a posle transformacije ove zdrastvene ustanove na Dom zdravlja i Opštu bolnicu u Požarevcu, donatorstvo se nastavlja čime smo smo izuzetno počastvovani i to pamtimo, cenimo. Nadam se da će se nastaviti i dalje ta donacija i bićemo Vam izuzetno zahvalni i večno i trajno da budemo prijatelji i da to poštujemo“.

Inače, Međunarodni klub žena okuplja više od 200 članica-volontera iz više od 40 svetskih zemalja. Kao nevladina i neprofitna organizacija, sa vezama u diplomatskim i međunarodnim poslovnim krugovima, nastoji da internacionalnom okruženju ponudi bolje razumevanje uslova u Srbiji radi lakšeg poslovanja, da promoviše znanje i svojim radom pomogne prikupljanju sredstava za humanitarne i društvene projekte.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter