Home » Local Government » Deputy Mayor
 

(Srpski) Драган Ћурчија – помоћник градоначелника за заштиту животне средине

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Рођен 3. септембра 1954 у Пожаревцу. Основну школу завршио је у Пожаревцу.  Школовање наставља, као један од најбољих ђака у Војној ваздухопловно-техничкој школи, смер телекомуникације у ваздухопловству у 25. класи у Краљеву. По завршеној школи бива распоређен у чету ВОЈИН ( ваздушно осматрање, јављање и навођење ), на аеродрому „Плесо“ у Загребу. Поремећени односи унутар ЈНА, као последица МАСПОКА, осећају се у свакодневним односима командног кадра. Због тога као и чињенице да је ССНО одбио његов захтев за дозволу уписа на филозофски или правни факултет, часно напушта ЈНА, задржавши чин и положај у ТО. Телеграфиста је и телепринтериста I класе. Године 1977 запошљава се у јавном предузећу“ Комуналне делатности“ у коме руководи разним процесима рада нешто мање од 20 година. У тада заједничком предузећу са водоводом и канализацијом, израђује Приручник за обуку радника у области заштите на раду у комуналним делатностима, при чему је морао да изврши макро и микро снимање свих процеса рада и радних места у овој области, тако да је добро упућен у све послове који данас обављају комунално и водовод и канализација. Приручник су користиле и друга предузећа у овој области широм Србије. По занимању је правник, дипломиравши на Вишој управној школи у Загребу 1981 године. Одбрану дипломског на Правном факултету у Осјеку спречава почетак ратних сукоба.

На парламентарним изборима 1994 године, биран је за народног посланика. У Народној скупштини Републике Србије био је члан Одбора за уставна питања, члан Законодавног одбора и члан Комисије за спровођење Закона о ограничењу промета непокретности на делу територије Републике Србије, као и других комисија и радних тела скупштине.

Побеђује на већинским локалним изборима 1996 године и постаје одборник Скупштине општине Пожаревац.

Године 2013, постаје помоћник градоначелника за заштиту животне средине, на којим пословима и данас ради. 2016 године добија међународни сертификат „Стручњак за управљање отпадом“од Немачке међународне компаније.

У приватном животу наклоњен је уметности нарочито сликарству. Бавио се активно спортом ( фудбал и карате ). Бавио се активно и музиком, свира бубњеве и гитару. Писао је неколико стотина објављених новинских аналитичких текстова. Објављивао је карикатуре и афоризме у дневним листовима и оснивач је власник и уредник првих независних новина на територији Града Пожаревца, „Гласа Народа.“ Срећно ожењен супругом Јадранком већ скоро 40 година и живе у свом двособном стану у Пожаревцу.

Share: Facebook Twitter