Home » Local Government » Deputy Mayor
 

(Srpski) Dragan Ćurčija – pomoćnik gradonačelnika za zaštitu životne sredine

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Rođen 3. septembra 1954 u Požarevcu. Osnovnu školu završio je u Požarevcu.  Školovanje nastavlja, kao jedan od najboljih đaka u Vojnoj vazduhoplovno-tehničkoj školi, smer telekomunikacije u vazduhoplovstvu u 25. klasi u Kraljevu. Po završenoj školi biva raspoređen u četu VOJIN ( vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje ), na aerodromu „Pleso“ u Zagrebu. Poremećeni odnosi unutar JNA, kao posledica MASPOKA, osećaju se u svakodnevnim odnosima komandnog kadra. Zbog toga kao i činjenice da je SSNO odbio njegov zahtev za dozvolu upisa na filozofski ili pravni fakultet, časno napušta JNA, zadržavši čin i položaj u TO. Telegrafista je i teleprinterista I klase. Godine 1977 zapošljava se u javnom preduzeću“ Komunalne delatnosti“ u kome rukovodi raznim procesima rada nešto manje od 20 godina. U tada zajedničkom preduzeću sa vodovodom i kanalizacijom, izrađuje Priručnik za obuku radnika u oblasti zaštite na radu u komunalnim delatnostima, pri čemu je morao da izvrši makro i mikro snimanje svih procesa rada i radnih mesta u ovoj oblasti, tako da je dobro upućen u sve poslove koji danas obavljaju komunalno i vodovod i kanalizacija. Priručnik su koristile i druga preduzeća u ovoj oblasti širom Srbije. Po zanimanju je pravnik, diplomiravši na Višoj upravnoj školi u Zagrebu 1981 godine. Odbranu diplomskog na Pravnom fakultetu u Osjeku sprečava početak ratnih sukoba.

Na parlamentarnim izborima 1994 godine, biran je za narodnog poslanika. U Narodnoj skupštini Republike Srbije bio je član Odbora za ustavna pitanja, član Zakonodavnog odbora i član Komisije za sprovođenje Zakona o ograničenju prometa nepokretnosti na delu teritorije Republike Srbije, kao i drugih komisija i radnih tela skupštine.

Pobeđuje na većinskim lokalnim izborima 1996 godine i postaje odbornik Skupštine opštine Požarevac.

Godine 2013, postaje pomoćnik gradonačelnika za zaštitu životne sredine, na kojim poslovima i danas radi. 2016 godine dobija međunarodni sertifikat „Stručnjak za upravljanje otpadom“od Nemačke međunarodne kompanije.

U privatnom životu naklonjen je umetnosti naročito slikarstvu. Bavio se aktivno sportom ( fudbal i karate ). Bavio se aktivno i muzikom, svira bubnjeve i gitaru. Pisao je nekoliko stotina objavljenih novinskih analitičkih tekstova. Objavljivao je karikature i aforizme u dnevnim listovima i osnivač je vlasnik i urednik prvih nezavisnih novina na teritoriji Grada Požarevca, „Glasa Naroda.“ Srećno oženjen suprugom Jadrankom već skoro 40 godina i žive u svom dvosobnom stanu u Požarevcu.

Share: Facebook Twitter