Home » Featured » About City
 

(Srpski) Grad Požarevac nabavio teretno vozilo za Crveni krst

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vrednost vozila je preko 2 miliona i 600 hiljada dinara i ono je namanjeno za prevoz hrane za narodnu kuhinju.

Narodna kuhinja trenutno ima oko 850 korisnika u Požarevcu i Kostolcu, a distribucija obroka se vrši šest dana u nedelji, a pored toga sugrađani koji nisu u mogućnosti da koriste usluge narodne kuhinje, njih 187, koji žive u seoskim sredinama svakog meseca dobija pakete sa osnovnim životnim namirnicama koji se dostavljaju u selima.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je prilikom uručivanja ključeva predtavnicima Crvenog krsta istakao da je ova lokalna samouprava ponosna na organizaciju Crvenog krsta jer je zahvaljujući njihovom radu i trudu, ali i sugrađanima Požarevac godinama najhumaniji grad u Srbiji.

Kada su u pitanju izdvajanja za gradsku organizaciju Crvenog krsta Spasović je rekao:

„Lokalna samouprava ulaže velika i značajna sredstva svake godine u socijalnu politiku i to preko 15 miliona dinara za kuhinju Crvenog krsta i oko 5,5 miliona dinara za gerontodomaćice. Vozilo koje je kupila uprava grada Požarevca u vrednosti od 2.600.000 dinara je itekako značajno za prevoženje obroka do domaćinstava čiji članovi ne mogu da dođu u Crveni krst“, zaključio je Spasović.

Saša Obradović je rekao da narodna kuhinja u kontinuitetu radi već 24 godine. Distribucija obroka vrši se šest dana nedeljno, a korisnici koji nisu u mogućnosti da koriste usluge narodne kuhinje, a koji su na spisku Centra za socijalni rad, njih 187, jednom mesečno dobijaju pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Obradović se ovom prilikom zahvalio gradončelniku na ispunjenom obećanju i na prilici da zamene dotrajalo vozilo sa velikom pređenom kilometražom.

Share: Facebook Twitter
 

Add Comment

*