Home » Featured
 

(Srpski) Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović uručio poklone za tri bebe koje su prve rođene u 2019. godini

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je uručio, za prve tri bebe, rođene u 2019. godini sa teritorije Grada Požarevca, poklon vaučere u vrednosti od po 40.000 dinara.

Ovom prilikom gradonačelnik je istakao da je Grad preduzeo čitav niz mera u cilju poboljšanja populacione politike. Požarevac je na prethodnoj sednici lokalnog parlamenta doneo odluku o pristupanju pokretu „Cena minus za 3 +“. Pristupanjem ovom pokretu za porodice koje imaju troje ili više dece omogućiće se ostvarivanje određenih popusta u prodavniciama široke potrošnje. Gradonačelnik je pozvao sve privrednike da se priključe ovoj akciji i omoguće popust za kupovinu u iznosu koji sami odrede. Novina u budžetu Grada Požarevca je i ta da je određeno 5 miliona dinara za nabavku bebi paketa, već godinama se dodeljuju auto sedišta za novorođenčiće i za prvo rođeno dete dodeljuje se 40.000 dinara iz gradskog budžeta dok blizanci dobijaju po 40.000 dinara.

Direktor požarevačke bolnice dr Danko Nikolić je ovom prilikom rekao da je u prva četiri dana u ovoj godini na svet došlo 14 beba i da očekuje da se ove godine rodi više beba nego prethodne.

On je još dodao da je saradnja lokalne samouprave i bolnice odlična i da očekuje da se tako nastavi ubuduće.

Sve tri bebe koje su rođene u Novoj godini su devojčice a ponosne majke su Viloeta Đorđević, Jelena Tanasković i Dejana Demirovski.

Share: Facebook Twitter