Home » Featured
 

(Srpski) Gradonačelnik obišao radove na južnom kolektoru, rasveti i na toplifikacionoj mreži

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Radovi na kišnom kolektoru u ulici Đure Đakovića su trenutno najveća i najznačajnija investicija u gradu, vrednost je blizu 95 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Spasović i dodao da kada se završe radovi praktično biće pokrivena Čačalica, Busije i jedan deo grada što obuhvata ovu prvu fazu.

U septembru raspisuje se nabavka za drugu fazu u vrednosti blizu 100 miliona dinara i vrlo brzo posle ovoga, nastavljaju se radovi na završetku južnog kolektora. Odnosi se na deo Gornje male, a sa leve strane ide prema naselju Busije – drugim rečima obuhvatiće potez od Železničke ulice do oboda Busije koje se odnosi na ulicu Šesta Lička.

Što se tiče rasvete, radovi se nastavljaju u ulici Đure Đakovića, gde se postavljaju 90 sijaličnih stubova sa LED rasvetom i još na oko 40 sijaličnih mesta se menjaju sijalice. Puštanje u rad LED rasvete u ovom delu grada, očekuje se već sledećeg ponedeljka. Vrednost ove investicije je 20 miliona dinara.

Gradonačelnik Spasović je rekao da je prva faza elaborata o LED rasveti za grad Požarevac i GO Kostolac završena i radi se na drugom delu elaborata koji obuhvata celu teritoriju grada.

Kada projekat bude završen biće doneta odluka o javnom privatnom partnerstvu i smatramo da je to ipak najbolji način za grad Požarevac da dobije LED rasvetu na celoj teritoriji, rekao je Spasović.

U toku su radovi na toplifikacionoj mreži u Zelengorskoj, Industrijskoj, Beogradskoj, Dalmatinskoj i ulici Đurđa Brankovića. Vrednost radova je oko 42 miliona dinara. Ukupna dužina trase koja se u ovoj fazi radi je 2,2 km, a nakon završetka radova 150 objekata će biti priključeno na primarni cevovod.

Share: Facebook Twitter