Home » Featured
 

(Srpski) Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović obišao radove u Starom Kostolcu i Kostolcu

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima i rukovodstvom Gradske opštine Kostolac obišao je radove na širenju toplifikacione mreže u Starom Kostolcu i radove na putnoj mreži u Kostolcu.

Predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski je ovom prilikom rekao da će se u Starom Kostolcu na toplifikacionu mrežu priključiti 30 domaćinstava a da je reč o investiciji vrednosti 13 miliona dinara a dužina mreže je 1700 metara. Kada je u pitanju širenje toplifikacije u ovoj gradskoj opštini radi se još krug pijace, dužina instalacija je 850 metara za 55 objekata (lokala i domaćinstava) vrednosti 40 miliona dinara kao i Bazenska ulica u naselju Kanal, vrednost investicije je 12 miliona dinara dužina trase 550 metara a omogući će se 22 priključka.

Bane Spasović

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović podsetio je da Grad Požarevac ima odličnu saradnju sa Gradskom opštinom Kostolac u zajedničkom planiranju izvođenja infrastrukturalnih projekata. Spasović je najavio nastavak dobre saradnje i nadalje i da će na celoj teritoriji biti raspoređeni radovi na komunalnoj infrastrukturi kako bi svi građani imali iste uslove. On je još dodao da je u prethodnom periodu uvaženo sve ono što je traženo iz Kostolca.

Saša Pavlović

U samom Kostolcu je dosta rađeno kada je u pitanju asfaltiranje prema rečima zamenika gradonačelnika Grada Požarevca Saše Pavlovića asfaltirana je ulica Trudbenička i drugi deo Bože Dimitrijevića gde je urađeno 600 metara asfalta, 600 metara trotoara sa ivičnjacima, horizontalna i vertikalna signalizacija vrednosti 27 miliona dinara. Inače sada je ovaj deo Kostolca izuzetno prometan zato što je nadvožnjak u centru zatvoren za saobraćaj. Na teritoriji Gradske opštine Kostolac još je urađeno: u Klenovniku ulice Miloša Obilića i Moše Pijade dužine 312 metara, vrednosti 4,8 miliona dinara, Save Kovačevića 230 metara vrednosti 3,1 milion i ulica 15. oktobra 265 metara u iznosu od 3,6 miliona dinara, zatim u Petki asfaltirano je 800 metara ulice Božidara Dimitrijevića u vrednosti 11 miliona dinara, u Ostrovu 550 metara ulice Lole Ribara 5,5 miliona dinara, u naselju Kanal ulica 9 Jugovića u iznosu 2,5 miliona dužine 300 metara, ispred zgrade direkkcije TE-KO Kostolac ulica Nikole Tesle 400 metara sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i ulica Stevana Nemanje 300 metara plus Homoljska 100.

Serdžo Krstanoski

Predsednik GrO Kostolac Serdžo Krstanoski je još najavio da će u novembru početi asfaltiranje ulice Nikole Graonića u Kostolcu vrednosti 7,8 miliona dinara. Krstanoski je najavio veliku investiciju iz oblasti zaštite životne sredine a to je zamena, rekonstrukcija i formiranje novog drvoreda. Pošumljavanje će se obaviti u 12 ulica u Kostolcu a vrednost projekta je 20 miliona dinara. On je još rekao da je gotova projektna dokumentacija za 4 ulice za vodovodnu mreža i za 17 ulica za kanalizaciju u naseljima Kanal, Didino selo i Kolište.

Share: Facebook Twitter