Home » Featured
 

(Srpski) Marko Milenković osvojio četvrtu titulu na 55. Ljubičevskim konjičkim igrama

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Marko Milenković je osvojio četiri titule na Ljubičevskom višeboju, tri puta za redom i 2014. godine.

Milenković je u finalu višeboja osvojio 14 bodova i postavio novi rekord u kurirskom jahanju. On je zadatu deonicu prešao za 22 sekunde i 69 stotinki. Pobedom na Ljubičevskom višeboju Marko Milenković je porad plašta i sablje, koja mu je ostala u trajnom vlasništvu zbog tri uzastopne osvojene titule, osvojio i 625.000 dinara.

Na drugo mesto se plasirao Andrija Sterđević. On je na takmičenju nastupao na grlu Elba i osvojio 10 bodova. Njemu je pripala novčana nagrada od 312.500 dinara.

Treće mesto osvojio je Slađan Mladenović koji je osvojio 9 bodova. Njemu je pripala nagrada od 187.500 dinara. Mladenović je nastupao na grlu Lahi Dona.

Četvrto mesto osvojio je Davorin Živković sa 8 osvojenih bodova. On je nastupio na grlu Kaheil i pripala mu je nagrada od 125.000 dinara.

Plašt i sablju Marku Milenkoviću uručio je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović.

„Treći put za redom osvojio je titulu i zasluženo mu je pripala sablja viteza u trajno vlasništvo. Još jednom podvlačim da je ovo istorijski trenutak i prvi put se desilo za ovih 55 godina da nekome pripadne ova sablja viteza u trajno vlasništvo“, izjavio je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Grlo Atil Trlić je pobedilo u Kupu Ljubičeva, njega je jahao džokej Perović. Novčana nagrada za pobednika „Kupa Ljubičeva“ iznosila je 1.000.000 dinara.

Grlo Quick Viervil je osvojilo glavnu kasačku trku dana „Knez Mihailo“. U sulkama ovog grla bio je Pantić. Quick Viervil i Pantić osvojili su 360.000 dinara.

Share: Facebook Twitter