Home » Featured » About City
 

(Srpski) Nova jaslena grupa u vrtiću „Duško Radović“

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U vrtiću „Duško Radović“ u Požarevcu otvorena je nova prostorija u kojoj će biti smeštena još jedna jaslena grupa od 20 dece.

Urađena je prenamena jedne od prostorija koja je bila kancelarija i tu će biti smeštena deca srednjeg jaslenog uzrasta 2017. i 2018. godište. Deca koja će biti u ovoj jaslenoj grupi jesu deca koja nisu primljena u vrtić ni u prvom ni u drugom roku.

Po rečima direktorke PU Ljubica Vrebalov Tanje Lončar, ovih dana se očekuje završetak radova u vrtiću „Pčelica“, gde je izvršena sanacija mokrih čvorova, kao i kompletna zamena vodovodnih cevi i zamena pločica. Pored ovog vrtića završeni su radovi i u vrtiću „Bubamara“ gde je izvršena zamena toplotnih cevi. Lončar je najavila da će vrtić „Pčelica“ krenuti sa radom u ponedeljak 23. septembra kao što je i najavljeno.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je istakao da je lokalna samouprava ove godine uložila oko 56 miliona dinara za investicije i rekonstrukcije u vrtićima. On je rekao da će grad nastaviti sa ovako odgovornom politikom prema vrtićima i deci. Spasović je još dodao da grad očekuje da se završi još nekoliko privatnih vrtića i da je dobio informaciju da se očekuje početak rada jednog privatnog vrtića koji može da primi 100 mališana i da je grad spreman, ukoliko se stvore uslovi, da subvencioniše boravak dece u vrtićima, već tokom narednog rebalansa. On je još dodao da ima najava da će se otvoriti još jedan privatni vrtić i da će se na taj način rešiti problem oko upisa mališana u vrtiće.

U ovoj godini je između ostalog za radove na instalaciji centralnog grejanja u objektu „Bubamara“ izdvojeno 11 miliona dinara, zatim radovi na sanaciji i adaptaciji mokrih čvorova u objektima „Pčelica“ i „Poletarac“ finansirani su sa 9,5 miliona dinara. Završena je javna nabavka za nameštaj koji će biti raspoređen u dva objekta u iznosu od 2,5 miliona dinara i sledi javna nabavka za didaktička sredstva i igračke u iznosu od 2,5 miliona dinara. Takođe, predstoji i realizacija kapitalnih investicija na sanaciji i adaptaciji krovova u objektima „Bambi“, „Leptirić“ u Požarevcu i „Majski cvet“ u Kostolcu od 21 milion dinara.

Share: Facebook Twitter