Home » Featured
 

(Srpski) Obeležen Dan škole Sveti vladika Nikolaj

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na prostoru Arheološkog parka Viminacijum održana je Svečana akademija povodom Dana škole Sveti vladika Nikolaj iz Bradarca.

Na akademiji su uručene zahvalnice pojedincima i organizacijama koje su zaslužne za rad ove obrazovne ustanove. Među nagrađenima je između ostalih i Grad Požarevac.

Tomica Stojanović

Direktor škole Tomica Stojanović se zahvalio svima koji pomažu ovu ustanovu, koja od ove godine nosi novi naziv i samim tim, po prvi put proslavlja Dan škole kao Sveti vladika Nikolaj.

Vesna Nedeljković

Na akademiji se obratila ispred ministarstva prosavete Vesna Nedeljković pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, koja se zahvalila na priznanju i pohvalila je rad lokalne samouprave i obrazovnih ustanova sa teritorije Grada Požarevca.

Ispred Grada Požarevca obratio se zamenik gradonačelnika Saša Pavlović koji je istakao:

Saša Pavlović

„Škola “Sveti vladika Nikolaj” odnedavno je promenila svoje ime, ali ono što je ostalo isto su sjajan učiteljski kadar, svetla istorija i mnogo dece koje ste spremili za život i njegove izazove. Ova škola i njeni rezultati, jedni su od onih koji uveravaju Grad Požarevac u ispravnost naših puteva, da je ulaganje u školstvo i prosvetu, zapravo ulaganje u budućnost. Posebno mi je drago što osluškujete potrebe sredine u kojoj se nalazite i svoje đake spremate i usmeravate na opciju da ostanu u svom mestu i rade na svojim imanjima. Kao svetli primer, ne samo u Braničevskom okrugu već i u čitavoj Srbiji, pominjem i ponosim se učeničkom zadrugom “Deca Stiga” iz ove škole.“

U kulturno umetničkom programu su nastupili mališani iz ove škole.

Share: Facebook Twitter