Home » Announcements » About City
 

(Srpski) Održan festival ,,Dani Anine” u Rumuniji

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U sklopu implementacije projekta „Kulturno povezivanje u svrhu jačanja turističke atraktivnosti u Regionu – Kultura bez granica“ koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje „Rumunija-Srbija 2014-2020“, projektni tim ispred Grada Požarevca je početkom avgusta učestvovao u realizaciji festivala „Dani Anine“ sa partnerskom oštinom Anina iz Rumunije.

U okviru realizacije festivala u Rumuniji naš grad su predstavljali Kulturno umetničko društvo Kostolac, mlada pevačica Emilija Mitrović i fudbalski tim koji su činili veterani.

Emilija i KUD ,,Kostolac” su nastupili ispred brojne domaće publike i pobrali aplauze, dok je posebno upečatljiv bio nastup fudbalskog tima, koji je u konkurenciji timova iz Rumunije, Srbije i Makedonije, osvojio prvo mesto i prezentovao naš grad, sportski duh i fer plej na najbolji mogući način.

Prema utvrđenom planu realizacije aktivnosti, partneri Grad Požarevac i opština Anina će zajednički učestvovati u realizaciji festivala u Srbiji i Rumuniji, razvijati kulturnu saradnju između dve države, podsticati razvoj turizma u Regionu i podržati neafirmisane umetnike i udruženja u procesu izgradnje prepoznatljivosti na tržištu.

Projekat se realizuje sredstvima Evropske Unije uz učešće Grada Požarevca, republike Rumunije i opštine Anina. Vrednost projekta je 502.063,00 evra, a period realizacije je 23.12.2017.-22.12.2018. godine.

Share: Facebook Twitter