Home » Featured » About City
 

(Srpski) Održan prvi „Defile đaka prvaka“

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ova manifestacija je osmišljena kao dobrodošilca đacima prvacima u prvi razred osnovne škole.

Defile je krenuo Tabačkom čaršijom ka kružnom toku a u njemu su učešće uzeli mališani iz svih škola sa teritorije Grada Požarevca.

Na kružnom toku upriličen je bogat kulturno umetnički program u okviru koga su nastupili Renato Henc, stariji učenici iz svih požarevačkih škola i Maša i Meda.

Dobrodošlicu u školu su poželeli gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i predsednica Društva učitelja Nataša Nikolić Gajić.

Spasović je ovom prilikom rekao da grad ulaže značajna sredstva u prosvetu, za prethodne tri godine milijardu i 800 miliona dinara. Zatim je dodao:

“Učitelji i učiteljice, imate jedan od najlepših poslova na svetu jer radite sa decom, ali i najveću moguću odgovornost. Đački dani su prvi korak u svet odraslih”.

Nataša Nikolić Gajić, predsednica Društva učitelja Požarevca je rekla da ove godine ovo društvo slavi 35 godina postojanja i da su oni za učitelje prvog razreda obezbedili učiteljske sveske.

Po završetku programa predstavnici lokalne samouprave podelili su đacima prvacima prigodne pakete za polazak u školu koji sadrže sveske, pribor za crtanje i pisanje, pernice, plastelin i lenjire. Ove godine grad je za pribor izdvojio preko 830 hiljada dinara, što je za oko 135.000 dinara više nego prošle godine.

Share: Facebook Twitter