Home » Featured
 

(Srpski) Održana skupština Kluba generala i admirala i tim povodom upriličen prijem u Svečanim salonima požarevačkog gradskog zdanja

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom održavanja Skupštine kluba generala i Admirala Srbije u Požarevcu, Predsednik skupštine grada Požarevca Bojan Ilić upriličio je prijem za članove skupštine kluba generala i admirala Srbije u svečanim salonima gradskog zdanja.

Skupu su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave grada Požarevca na čelu sa gradonačenikom Požarevca Banetom Spasovićem i njegovim saradnicima, članovi skupštine kluba i generali u penziji kao i predstavnici Centra za obuku kopnene vojske i kasarne Pavle Jurišić Šturm u Požarevcu, pukovnik Duško Šljivančanin načelnik uprave za tradiciju standarde i veterane pri ministrstvu odbrane Republike Srbije.

Prisutne je ispred lokalne samouprave pozdravio predsednik požarevačkog parlamenta Bojan Ilić koji je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što su požarevljani domaćini jednog ovakvog skupa:

Bojan Ilić

„Ovo zadovoljstvo je utoliko veće što ste vi, radeći taj častan posao, proveli čitav svoj radni vek. Drago nam je što ste odabrali upravo naš grad da u njemu održite skupštinu vašeg kluba i želim da vaše udruženje u godinama koje su pred nama još više jača i napreduje. Siguran sam da ste, ukoliko ste u svojim prebogatim vojničkim karijerama imali priliku da jedan deo provedete u našem gradu, primetili poseban odnos naših građana prema srpskim vojnicima i oficirima. Taj odnos koji se kreće u rasponu od srdačnog pozdrava deteta na ulici do najbolje moguće saradnje koje lokalna samouprava ima sa Centrom za obuku kopnene vojske i kasarnom „General Pavle Jurišić Šturm“. Mišljenja sam da je takav odnos deo kućnog vaspitanja svakog Požarevljanina koji prenosi na svoja pokolenja ljubav i poštovanje prema onima koji čuvaju naše nebo, vodu i zemlju. Zbog svega toga, vaš današnji boravak ovde, naša je najveća čast i trudićemo se da se osećate kao kod kuće i da ćete se u budućnosti rado i često vraćati u Požarevac.“

Milomir Miladinović

Ispred Kluba generala i admirala na prijemu se obratio predsednik Milomir Miladinović, koji se zahvalio na toplom gostoprimstvu u Požarevcu. On je još istakao da je cilj udruženja borba za mir na našem prostoru. Miladinović je još dodao da u radu Kluba učestvuje većina penzionisanih generala među kojima su u načelnici Generalštaba, komadanti armija, komadanti korpusa, zamenici u Ministarstvu odbrane. Klub je član međunarodnog udruženja koje okuplja srodna udruženja iz 30 zemalja i aktivni je učesnik međunarodnih organizacija.

Nakon obraćanja predstavnici kluba i predstvanici grada Požarevca pristupili su razmeni prigodnih poklona.

Share: Facebook Twitter