Home » Featured
 

(Srpski) PEN testiranje u lokalnoj samoupravi

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj angažovana je na pružanju pomoći na poboljšanju funkcionisanja lokalnih samouprava. Oblast informacionih tehnologija je takođe obuhvaćena kroz Savet za informacione tehnologije u okviru NALED – a, čiji je Požarevac član.  Zahvaljujući NALED – u Požarevac je u grupi od sedam gradova u Srbiji koji će učestvovati u projektima poboljšanja funkcionisanja lokalnih samouprava.

PEN testiranje je segment tog procesa i Požarevac ima priliku da testiranje uradi u skladu sa svetskim trendovima testiranja sigurnosti informacionog sistema velikih preduzeća, kao i lokalnih samouprava. Pod PEN testiranjem podrazumeva se provera bezbednosti našeg informacionog sistema od spoljnih i unutrašnjih pretnji, zlonamernih softvera, hakerskih napada i sličnog. Kada dobijemo rezultate testiranja dobićemo i instrukcije kako da unapredimo naš informacioni sistem u ovom segmentu, što će doprineti zaštiti podataka lokalne samouprave.  

Testiranje je organizovala Kancelarija za IT pri Vladi Republike Srbije u saradnji sa NALED – om, i ono će biti besplatno. Testiranje će raditi svetski renomirana kompanija Aj Bi Em (IBM).

Share: Facebook Twitter