Home » Featured
 

(Srpski) Požarevac jedan od bezbednijih gradova u Srbiji

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon sednice Odbora za bezbednost Grada Požarevca, predsednik lokalnog parlamenta Bojan Ilić je izjavio da u prvih 10 meseci ove godine nije bilo ubistava na teritoriji Grada Požarevca, a da je efikasnost rešavanja razbojništva 90%. U 2018. godini bilo je do sada 720 javnih skupova, a od većih to su Ljubičevske konjičke igre, Sedmojulski vašar i Požarevački mir. Narušavanje javnog reda i mira nije bilo.

Kada je u pitanju saobraćaj, u prvih 10 meseci nastradalo je jedno lice u saobraćajnoj nezgodi, što je znatno smanjenje u odnosu na prethodne godine, naglasio je Ilić.

Što se tiče osnovnog i višeg tužilaštva, slučajevi se uglavnom rešavaju u kratkim rokovima, a grad je po procentu priznanja krivice najbolji u Srbiji, naglasio je Ilić.

Od početka godine jedna osoba je nastradala u saobraćaju.

Predsednik skupštine je rekao da se intenzivno radi na prevenciji pojave nasilja u školama, da su u toku  obuke nastavnika i timova za bezbednost, kao i da se realizuju projekti koji imaju za cilj efikasniju prevenciju od nasilja i upotrebe narkotika u školama.

Savet za bezbednost je na jučerašnjoj sednici obrazovao dva pododbora. Jedan je za bezbednost dece i omladine i borbu protiv vršnjačkog nasilja, a drugi  za suzbijanje bolesti zavisnosti.

Prošle godine, u saradnji predsednika mesnih zajednica i policije, evidentirani su problemi koji se tiču pojave narkomanije, kao i lokacije na kojima se okupljaju narkomani. Nešto slično biće realizovano sa predsednicima skupština stanara u gradu.

Share: Facebook Twitter