Home » Featured
 

(Srpski) Predstavljeni Javni poziv aktivnog zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje i Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava Grada Požarevca za period 2018-2020. godina

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Požarevac, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Regionalnom Privrednom Komorom Braničevskog i Podunavskog okruga organizovala je prezentaciju Javnih poziva aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu u realizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Javnog poziva za dodelu podsticajnih sredstava Grada Požarevca za period 2018-2020. a u toku 2019. godine i usluga Regionalne privredne komore Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga.

Goste je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da je prezentacija održana, u cilju spajanja nezaposlenih sa poslodavcima, ali i stvaranja novih preduzetnika od onih koji su trenutno bez posla:

“Dosadašnja iskustva pokazuju da aktivna politika zapošljavanja koju sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje daje izuzetne rezultate, jer pruža priliku nezaposlenima da pored sticanja prihoda pokažu trenutnim poslodavcima svoje talente i radne navike i sposobnosti. Neretko se događa da upravo kroz te programe, koji su vremenski ograničeni, poslodavac uvidi da mu je posao napredovao baš zbog novozaposlenog. Grad Požarevac se, uvidevši sve to, još jače i sam uključio u ovu misiju, odvajajući svake godine sve više novca za podsticajna sredstva, koja ćemo predstaviti danas ovde za period do 2020. godine. Poznato je da su nova radna mesta i smanjenje nezaposlenosti jedan od vrhunskih prioriteta u radu ove lokalne samouprave i zato nam je ovaj zajednički poduhvat toliko važan i značajan. Posebno bih istakao Regionalnu privrednu komoru koja svojim aktivnostima pomaže svojim članovima da posluju još bolje i lakše, osvajaju nova tržišta i šire svoj biznis. Ekonomska stabilnost i nezavisnost jesu osnovne odlike ljudskog dostojanstva, a složićemo se da su ljudi i njihovo zadovoljstvo najznačajniji pokretač razvoja svake države”, zaključio je Spasović.

Akcionim planom Nacionalne službe za zapošljavanje po rečima direktora Zorana Martinovića, definisane su grupe i to: mladi do 30 godina, zatim stariji od 50 godina, tehnološki viškovi, nekvalifikovani, polukvalifikovani, lica koja su dugoročno na evidenciji, ali i osobe sa invaliditetom. Svi koji zaposle ove kategorije moći će da koriste podsticajna sredstva NSZZ.

Share: Facebook Twitter
 

Add Comment

*