Home » Featured
 

(Srpski) Svečanom akademijom obeležen Dan prosvetnih radnika

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U požarevačkom Centru za kulturu održan je prigodni kulturno umetnički program koji su izveli učenici osnovnih, srednjih škola ali i deca iz vrtića.

Ovom prilikom su dodeljene nagrade zaposlenima za ostvarene rezultate u vaspitno – obrazovnom radu u saradnji, razvoju obrazovanja, kao i mnogobrojnim darodavcima koji su pomogli rad obrazovnih ustanova.

Ove godine nagrade su duplirane tako da one iznose po 30.000 dinara.

Dodeljeno ih je za 15 prosvetnih radnika i za životno delo povelju je dobio Milutin Avramović i novčanu nagradu od 50.000 dinara.

Uručene su zahvalnice preduzećima i pojedincima koji su van nastavno-obrazovnog rada dali veliki doprinos u postizanju ukupnih rezultata u oblasti obrazovanja.

Između ostalih zahvalnicu je dobio i zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović.

Na samoj akademiji obratio se gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je ovom prilikom istakao da je lokalna samouprava u prethodne dve godine izdvojila značajana sredstav za objekte obrazovnih ustanova. Prošle i ove godine je uz saradanju sa Kancelarijom za javna ulaganja izdvojeno preko 300 miliona dinara i tu se neće stati.

„Posao kojim se bavite ne može se uporediti sa ostalim zanimanjima zato što vam nijedan dan nije isti kao prethodni. Možda gradivo i nastavni program jesu, ali mladi umovi koje treba nahraniti znanjem, svakako nisu. Iznova vam dolaze sa novim pitanjima, različitijim nego što su bila juče jer su i oni drugačiji. Ono što nisu znali u sredu, naučili su od vas u četvrtak, a u petak su želeli da potpitanjem to znanje dopune. Tri drugačija uma u samo tri dana, i tako puta trideset. I tako iz godine u godinu, …mnogo je nepoznatih koje svakodnevno savlađujete među četiri školska zida utičući na sudbine učenika i van pomenutih zidova.“, izjavio je Spasović.

Vesna Pejić, član Gradskog veća za prosvetu, obrazovanje i zdravstvo, zahvalila se ovom prilikom gradonačelniku što je imao razumevanja i omogućio velika ulaganja u obrazovanje.

U ime nagrađenih zahvalio se nosilac nagrade za životno delo Milutin Avramović, učitelj OŠ „Dositej Obradović“ u Požarevcu i dugogodišnji predsednik Učiteljskog društva i Upravnog odbora Crvenog krsta Požarevac.

Share: Facebook Twitter