Home » Featured
 

(Srpski) Tribina „Žene žive i na selu“ održana u Lučici

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

“Žene žive i na selu” je kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama. Kampanja ima za cilj osnaživanje žena u ruralnim sredinama kao i podizanje svesti o značaju preventivnih zdravstvenih pregleda. Ova kampanja organizuje se u 8 sela u Srbiji.

Tribinu je otvorio predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić, koji je ovom prilikom rekao da lokalna samouprava grada Požarevca ne razdvaja žene koje žive u seoskim sredinama i u urbanom području. Zatim je predsednik požarevačkog parlamenta još dodao:

”Prisutni su mogli da čuju zdravstvene radnike, gde se pričalo o edukaciji žena o preventivnim zdravstvenim pregledima, takođe razgovaralo se i o populacionoj politici. Osim toga žene se na selu moraju osnažiti kao i svuda u borbi protiv nasilja u porodici. Takođe želimo da čujemo i razgovaramo sa ženama iz seoskih sredina o njihovim idejama i inovacijama kako da unaprede i poboljšaju život koji se odvija u seoskim sredinama”.

Ovom prilikom vršena je i kontrola zdravlja meštanima sela Lučica.

Kampanja “Žene žive i na selu” , čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Sprovodi se pod pokroviteljstvom predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku. U Požarevcu kampanju je podržalo gradsko rukovodstvo i Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Požarevca.

Share: Facebook Twitter