Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градски функционери посетили комуналне радове

Градски функционери посетили су радове на комуналним радовима- инвестицијама изградње кишног колектора „Кнез Милошев венац“ и секундарне водоводне мреже за Бубушинац и Маљуревац.

Кишни колектор дужине 2,8 километара, чија је сврха да прикупи површинске воде са градског брда и преусмери их у Брежански канал, требало би да се гради и наредне године.

Радови су тренутно дошли до улице Ђуре Ђаковића а колектор би требало да прође и кроз улице Косте Абрашевића и Кнез Милошев венац. Пожаревац би изградњом колектора требало да реши пробллем плављења централних улица у граду током обилнијих падавина, каже градоначелник Миодраг Милосављевић.

Сеоска водоводна мрежа у Бубушинцу и Маљуревцу се гради убрзано. Требало би да се постави укупно 7,4 километара цеви а окончање радова планирано је за крај ове године. Заменик председника скупштине Пожаревца Милић Јовановић каже да је пројекат значајан за житеље у овим сеоским насељима. Укупна вредност радова на секундарној водоводној мрежи у селима је 11,8 милиона динара. Сав новац је из буџетског фонда за заштиту животне средине.

Кишни колектор би у целини по пројекту требало да кошта 93 милиона динара. Изградња би требало да се изврше у четири фазе. Ове године планиран је завршетак друге фазе вредне 21 милион динара.

Подели са другима: Facebook Twitter