Почетак » Актуелно » О Граду
 

Колективни уговор са Апотеком

Између представника Здраствене установе Апотека Пожаревац, једне од најуспешнијих у Србији и вишеструко награђиваних фирми највишим признањима у својој струци, синдиката запослених у тој кући и града Пожаревца потписан је Колективни уговор. Своје потписе на овај документ ставили су: градоначелник Миодраг Милосављевић, директор Небојша Јорговановић и председник Синдиката Малиша Берјановић.

Потписивању су присуствовали и председник Скупштине града Пожаревца Миломир Илић, заменица градоначелника Вукица Васић и заменик председника Скупштине града Милић Јовановић.

– Ја сам увек задовољан када потписујем колективни уговор, зато што је то један стандард више за запослене у јавном сектору. Ово је један од низа колективних уговора који смо до сада потписали и верујем да ће у наредних месец дана бити још два, или три на дневном реду Градског већа, рекао је Милосављевић, подсећајући на до сада потписане колективне уговоре.

Он наводи да ће на следећој седници Већа на дневном реду бити колективни уговор са Дирекцијом за изградњу града Пожаревца, а да су у припреми уговори који се односе на „Топлификацију“, „Комунално“, „Водовод“ и Градску управу. По потписивању, запослени ће јасно знати своја права, одговорности и обавезе, а с друге стране, уговор пружа широке могучности да се у директној комуникацији оствари оно што је битно за установу или предузеће, а то је максимална ефикасност у раду, став је градоначелника.

Председник Синдиката Малиша Берјановић је изразио задовољство потписивањем овог уговора и додао :

– Мислим да ће и радници бити задовољни. Синдикат и даље ради на побољшању услова рада, а ја се надам да ће се радници Апотеке одужити за то својим радом.

Здраствена установа Апотека Пожаревац годинама уназад истрајава на правној, законској регулативи, правима запослених, као и на примени свих позитивних законских прописа у свом раду. Овим појединачним колективним уговором, који је основа Посебног колективног уговора у примени већ две године, у разговору са Синдикатом, дошли смо до додатних побољшавања у правима радника. Мислим да радници ЗУ Апотеке Пожаревац то заслужују, све ово што смо направили, направили смо захваљујући тиму који је радио и стварао и резултати су видни, како у граду Пожаревцу и Скупштини града Пожаревца, као нашем оснивачу, тако и у целом Браничевском управном округу. Сигуран сам да наши запослени заслужују овакав појединачни колективни уговор и да ће то послодавцу дати додатне алате у мотивацији запослених. Покушаћемо чак и у овим тешким временима, да остваримо још боље резултате и да и у наредном периоду будемо, као и до сада, установа којом се наш град поноси, рекао је Небојша Јорговановић, изражавајући очекивања да ће потписивање уговора додатно допринети побољшању нивоа фармацеутских услуга у граду.

Подели са другима: Facebook Twitter