Почетак » Актуелно » О Граду
 

Костолац добио службу Хитне помоћи

У Дому здравља у Костолцу данас је свечано отворена обновљена и опремљена Хитна медицинска служба. Средства за опремање прикупљена су у оквиру донаторске акције Дома здравља Пожаревац.

Од децембра, када је покренута акција, приоритет је био осавремењавање службе. Модернизацијом, хитна помоћ у Костолцу прераста у службу оспособљену за деловање на терену.

Директор Дома здравља у Пожаревцу Љубиша Јовановић рекао је како Костолчани први пут добијају савремену хитну помоћ која ће заменити дежурну службу.

„Костолац је до сада имао дежурну службу, али никада није имао мобилну екипу која је могла да изађе на терен са савремно опремљеним возилом. Држимо да је ово велики искорак за подизање квалитета здравствене заштите“, рекао је он.

Нова хитна помоћ располаже и потпуно опремљеним савременим санитетом у чију су набавку Термоелектране и копови Костолац уложиле 3,8 милиона динара, рекао је заменик директора ТЕ КО Десимир Стевић.

„Између осталог, садржи опрему за кисеоничну терапију, дефибрилатор ЕКГ, аспиратор, сет за интубацију, реанимациони ширећи балон, сет за кисеоник и комплет крагни за имобилизацију вратног дела кичме. Служиће како грађанима Костолца, тако и запосленима у ТЕ КО Костолац“, навео је он.

Хитна медицинска служба у Костолцу покрива подручје са околним селима са око 15.000 људи.

До краја месеца биће отворена и модернизована служба у Пожаревцу.

Крајњи циљ модернизације је одговорна и ефикасна ургентна медицина у склопу обједињене хитне службе.

Подели са другима: Facebook Twitter