Početak » Aktuelno
 

Milivojev štap i šešir Aleksandru Tadiću

Za najboljeg glumca 8. susreta varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“ u Požarevcu proglašen Aleksandar Tadić član ansambla amaterskog pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba. Tadiću je za ulogu Radovana u predstavi „Heroji“ uz štap pripala i replika šešira slavnog glumca Milivoja Živanovića.

Tokom šest dana festivala, publika je videla najbolje predstave domaćih amaterskih pozorišta. U zvaničnoj konkurenciji odigrano je pet predstava pozorišta iz Kruševca, Uba, Prokuplja, Kovina i grada domaćina. Iako je reč o glumcima amaterima, predstave su bile na visokom umetničkom nivou, što je i publika prepoznala puneći, iz večeri u veče, veliku salu požarevačkog Centra za kulturu.

Osme susrete varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“ zatvorili su pobednici nedavno održanog festivala „Živka Matić“, glumci amateri iz Krnjeva, predstavom „Ljubav na seoski način“.

Požarevac je jedini grad u Srbiji koji ima tri pozorišna festivala, od kojih su dva posvećena jednom glumcu – Milivoju Živanoviću. Već u aprilu slede „Glumačke svečanosti“ koje nose njegovo ime i na kojima će nastupiti najbolja domaća profesionalna pozorišta.

Galerija slika „Milivojev štap i šešir“

Podeli sa drugima: Facebook Twitter