Почетак » Актуелно » О Граду » Пројекат "Управљање имовином - корист за све"
 

Почела обука за попис и упис имовине у јавној својини

У Пожаревцу је почела тродневна обука за попис и упис имовине у јавној својини, организована у оквиру пројекта ,,Управљање имовином-корист за све“, финансираног од стране Делегације Европске уније.
Полазници обуке су запослени у администрацији на пословима пописа и уписа имовине у јавној својини и чланови општинских радних тимова,а из свих седам партнера на Пројекту.

ui_3

Циљ је подизање капацитета за ефикасно управљање низом послова и задатака из домена пописа и уписа јавне имовине. На почетку обуке ће се анализирати правни оквир и установити у ком делу треба изменити правне акте јединица локалних самоуправа како би они били у складу са Законом о јавној својини. Поред тога, учесници ће се кроз радионице интерактивног типа упознати са процесом прикупљања правних и техничких података о имовини и процесом утврђивања физичког стања објеката. Значајну ставку представља и појам, сврха и садржај портфолиа имовине, коју ће свака локална самоуправа морати да поседује.

ui_1

Обука за попис и упис имовине у јавној својини је једна од три обуке која је предвиђена пројектом ,,Управљање имовином-корист за све“. Прошле недеље је завршена обука за процену вредности непокретности, а очекује се и обука за управљање јединственим софтвером, који ће се добити преко Пројекта.

ui_2

exchange4

Подели са другима: Facebook Twitter