Почетак » Актуелно » О Граду
 

Пожаревац на сајму туризма

Туристичка организација Пожаревац представља се на 34. Међународном сајму туризма у Београду заједно са осталим општинама Браничевског управног округа. О доприносу локалне самоуправе развоју туристичке понуде овога краја говорио је градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић. Директор Туристичке организације Пожаревац Дејан Савић посебно се осврнуо на могућности даљег унапређења туристичких садржаја у складу са светским трендовима и законским могућностима које дају шансу овој грани привреде.

Иначе, најпосећенији туристички производ Пожаревца и околине је арехеолошко налазиште Виминацијум који је у 2011. години посетило 75.000 туриста. Према интересовању туриста следе Љубичевске коњичке игре које је прошле године посетило скоро 50.000 туриста. У понуди Пожаревца на сајму су и Ергела Љубичево, Галерија „Милена Павловић Барили“, Народни музеј и Етно Парк на Тулби са објектом „Пожаревачког мира“. Сајам туризма у Београду отворен је 23. фебруара посетиоцима се представља 1.000 излагача из 46 земаља док први пут учествују представници Немачке, Ческе и Израела.

Подели са другима: Facebook Twitter
 

Коментари (1)

  1. User Boban - 26 02 2012, 12:32 линк

    Sa ovakvom demokratijom,sigurno nećemo uspeti da sredimo standard naših građana!...Najpre bismo trebali da uložimo sredstva u svrhu infrastrukture grada....A što se turizma tiče,kuda putovati praznih džepova???...