Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Požarevac na sajmu turizma

Turistička organizacija Požarevac predstavlja se na 34. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu zajedno sa ostalim opštinama Braničevskog upravnog okruga. O doprinosu lokalne samouprave razvoju turističke ponude ovoga kraja govorio je gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević. Direktor Turističke organizacije Požarevac Dejan Savić posebno se osvrnuo na mogućnosti daljeg unapređenja turističkih sadržaja u skladu sa svetskim trendovima i zakonskim mogućnostima koje daju šansu ovoj grani privrede.

Inače, najposećeniji turistički proizvod Požarevca i okoline je areheološko nalazište Viminacijum koji je u 2011. godini posetilo 75.000 turista. Prema interesovanju turista slede Ljubičevske konjičke igre koje je prošle godine posetilo skoro 50.000 turista. U ponudi Požarevca na sajmu su i Ergela Ljubičevo, Galerija „Milena Pavlović Barili“, Narodni muzej i Etno Park na Tulbi sa objektom „Požarevačkog mira“. Sajam turizma u Beogradu otvoren je 23. februara posetiocima se predstavlja 1.000 izlagača iz 46 zemalja dok prvi put učestvuju predstavnici Nemačke, Česke i Izraela.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter
 

Komentari (1)

  1. User Boban - 26 02 2012, 12:32 link

    Sa ovakvom demokratijom,sigurno nećemo uspeti da sredimo standard naših građana!...Najpre bismo trebali da uložimo sredstva u svrhu infrastrukture grada....A što se turizma tiče,kuda putovati praznih džepova???...