Почетак » Обавештења » О Граду
 

Саопштење за јавност

Последњих недеља регистрована је енормно висока потрошња воде у Пожаревцу, Костолцу и свим осталим насељима на територији града које су прикључена на систем водоснабдевања града Пожаревца.

Као последица интензивирања црпења воде из подземља и преоптерећења система водоснабдевања, неминовно се јавља погоршање квалитета воде за пиће.

Као основни разлог оваквог стања, идентификован је прекомерни губитак воде настао утицајем дуготрајних ниских температура, које су довеле до смрзавања и пуцања водомера, дворишних чесми и свих других, од мраза неадекватно заштићених, унутрашњих и спољних водоводних инсталација.

С тога ЈКП „Водовод и канализација“ поново упућује апел свим својим потрошачима да одмах прегледају своја водомерна склоништа и све друге мразу изложене инсталације, те да исте заштите одговорајућом термичком заштитом и да сваку уочену неисправност пријаве овом предузећу.

ЈКП „Водовод и канализација“ такође моли све своје кориснике да се придржавају мера штедње воде на које је ово предузеће до сада указивало, да отклоне евентуална цурења на својим инсталацијама, те на тај начин омогуће да и виши делови насеља имају уредно водоснабдевање.

Подели са другима: Facebook Twitter