Početak » Lokalna samouprava » Pomoćnici Gradonačelnika
 

Svetlana Milutinović – pomoćnica gradonačelnika za urbanizam

 

Svetlana Milutinović je rođena 15. juna 1981. godine u Požarevcu.

Osnovnu školu je završila u Žagubici, a Gimnaziju u Požarevcu.

Nakon statusa apsolventa na pejzažnoj arhitekturi na Šumarskom fakultetu u Beogradu, 2004. godine odlazi u Beč gde nastavlja svoje studije na ,,BOKU“ (Bodenkultur) univerzitetu, smer pejzažna arhitektura i urban dizajn. 2006. stiče diplomu Master akademskih studija.

2006. godine upisuje, a 2008. godine završava specijalističke studije u Francuskoj, na univerzitetu ,,Aix-Marseiile“, smer ,,Prostorno planiranje na mediteranskom području“.

Tokom studija odlazi na jednogodišnje usavršavanje u Ameriku, na Harvard univerzitet.

2000. godine Svetlana postaje član Evropskog udruženja studenata pejzažne arhitekture ,,ELASA“ (European Landscape Student Association), gde učestvuje na mnogobrojnim radionicama i projektima širom Evrope (Nemačka, Francuska, Holandija, Danska, Slovenija, Slovačka, Češka, Austrija, Bugarska, itd.)

Od 2008. do 2015. godine radila je na mnogobrojnim projektima pri firmama i organizacijama koje se bave pejzažnom arhitekturom u Parizu, Nici, Marseju, Berlinu, Beču i Malmeu. Na mnogim projektima je imala renomirane mentore iz oblasti pejzažne arhitekture i arhitekture: Marc Pouzol, Martha Schwartz, Jan Gehl idr.

Pored angažovanja u inostranstvu, Svetlana se uvek vraćala Srbiji, jer je u svojoj zemlji osećala najveći izazov za implementaciju svoje struke, koja još uvek nije zaživela.

Tako osniva udruženje ,,BioBre“ u okviru koga se bavi projektovanjem i realizacijom dečijih igrališta u zaboravljenim i zapuštenim ruralnim sredinama u Srbiji, pomoću recikliranog materijala. U okviru udruženja bavi se i ’’landart’’-om u svom rodnom Homolju, kao i organizovanjem dečijih kampova, kamp ,,KamBre“ koji okupljaju više desetina dece iz celog sveta. 2014. godine pokreće proizvodnju povrća i voća, po principima permakulture, i kao član svetske mreže organskih proizvođača ’’WWOOF“ (World Wide Opportunities on Organic Farms) na svom imanju u Homolju okuplja ljude iz čitavog sveta.

2004. godine postaje saradnik ispred Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije na projektu lokalnog razvoja Resava – Mlava, koji je finansiran od strane Saveta Evrope.

Od juna 2016. radi na mestu Savetnika za urbanizam i prostorno planiranje Gradonačelnika Grada Požarevca, a od decembra 2016. je u kabinetu Gradonačelnika kao Pomoćnik za urbanizam.

Tečno govori engleski, francuski i nemački jezik.

Udata je, majka dvoje dece.

Kontakt:

Telefon: 012/539-617

Imejl: svetlana.milutinovic@pozarevac.rs

Podeli sa drugima: Facebook Twitter