Почетак » Актуелно » О Граду
 

Уговор о ревитализацији сеоских путева

У име града Пожаревца, заменица градоначелника Вукица Васић потписала је у Министарству пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Уговор о додели средстава локалној самоуправи за ревитализацију, односно уређење пољских путева у 25 сеоских насеља на територији Града.

Потписивању уговора са општинама и градовима присуствовао је министар Душан Петровић са сарадницима. Иначе, укупна вредност ове инвестиције, која ће допринети ефикасности обављања ратарских послова, износи 23 милиона динара од чега је Министарство определио 13 милиона док је остатак обезбеђен из буџета града Пожаревца. Ова средства ће бити довољна да буде уређено безмало 120.000 квадрата сеоских путева што значи да ће сваком насељу припасти преко 900.000 динара.

Заменица градоначелника изразила је захвалност Министарству за издвојена средства као и задовољство њиховом висином у актуелним околностима пошто је за новац намењен ревитализацији локалних саобраћајница у селима конкурисало укупно 46 општина и градова.

Вукица Васић посебно истиче чињеницу да је, у околностима ограничених средстава, Министарство препознало потребу развоја пољопривредне производње на територији града Пожаревца чему ће знатно допринети и уређење сеоских путева пошто ће пољопривредним произвођачима омогућити лакши приступ имањима ради обраде њива као и транспорт робе.

Подели са другима: Facebook Twitter