Почетак » Актуелно » О Граду
 

Уговор о топлификацији Ћириковца

Интензивне активности на ширењу топлификационе мреже на подручју града Пожаревца су настављене па је Уговор о почетку изградње топлификационе мреже на територији Месне заједнице Ћириковац потписан између градоначелника Пожаревца Миодрага Милосављевића, директора Јавног предузећа „Топлификација“ др. Звонимира Благојевића и председника Савета МЗ Ћириковац, Јездимира Ивића.

Процењује се да ће финализовање свих радова на топлифицирању Ћириковца коштати око 200 милиона динара, чиме ће грејање добити више од 360 домова. Иначе, као што је познато, скоро је окончано топлифицирање Кленовника, у току је изградња мреже у Петки, и сада је већ извесно да ће ускоро почети радови на првој етапи прве фазе у Ћириковцу.

Директор др. Благојевић је указао на то да ће на топлификациону мрежу најпре бити прикључена школа у селу, уз очекивање да ће то бити реализовано до почетка следеће грејне сезоне и додао:

– Као сервис града, ЈП „Топлификација“ ће и овог пута учинити све да Ћириковац добије квалитетну мрежу, буду поштовани сви технички стандарди, најсавременији прописи и мрежа буде урађена према најстрожијим критеријумима. Пружићемо сву логистичку подршку. Почињемо са јавним набавкама. Иначе, поред града Пожаревца као инвеститора, такође је пословодство Привредног друштва „ТЕ-КО Костолац“, са директором Драганом Јовановићем, најавило своје учешће у наставку топлифицирања Ћириковца, као што су то учинили и у Кленовнику. Након тога уследиће анекс уговора у Ћириковцу и тада ћемо детаљније моћи да говоримо о финансијским релацијама“.

Очекује се да ће цео Ћириковац бити топлифициран за годину дана, најдаље три, што ће зависити од темпа пристизања новца, навео је градоначелник Милосављевић и додао:

– Пре две, две и по године исто је овако кренула топлификација Кленовника која је окончана пре два месеца. Ради се и у Петки. Надамо се успешном финализовању овога плана и у Ћириковцу. Рекао бих да је наш Пожаревац јединствен пример у Србији када је реч о интезивним радовима на топлифицирању села, у чему је од великог значаја топла вода из Привредног друштва „ТЕ-КО Костолац“ са којим очекујемо наставак досадашње добре сарадње у унапређивању услова живота наших суграђана“.

Председник Савета МЗ Ћириковац, Јездимир Ивић је истакао да је ово од великог значаја за Ћириковац и додао да је у овом селу доста тога измењено у последњих 5 – 6 година, уз велику помоћ и подршку Града.

Потписивању уговора присуствовали су и председник Скупштине града Пожаревца, Миомир Илић, заменица градоначелника Вукица Васић и заменик председника Скупштине града Милић Јовановић.

Подели са другима: Facebook Twitter