Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Ugovor o toplifikaciji Ćirikovca

Intenzivne aktivnosti na širenju toplifikacione mreže na području grada Požarevca su nastavljene pa je Ugovor o početku izgradnje toplifikacione mreže na teritoriji Mesne zajednice Ćirikovac potpisan između gradonačelnika Požarevca Miodraga Milosavljevića, direktora Javnog preduzeća „Toplifikacija“ dr. Zvonimira Blagojevića i predsednika Saveta MZ Ćirikovac, Jezdimira Ivića.

Procenjuje se da će finalizovanje svih radova na toplificiranju Ćirikovca koštati oko 200 miliona dinara, čime će grejanje dobiti više od 360 domova. Inače, kao što je poznato, skoro je okončano toplificiranje Klenovnika, u toku je izgradnja mreže u Petki, i sada je već izvesno da će uskoro početi radovi na prvoj etapi prve faze u Ćirikovcu.

Direktor dr. Blagojević je ukazao na to da će na toplifikacionu mrežu najpre biti priključena škola u selu, uz očekivanje da će to biti realizovano do početka sledeće grejne sezone i dodao:

– Kao servis grada, JP „Toplifikacija“ će i ovog puta učiniti sve da Ćirikovac dobije kvalitetnu mrežu, budu poštovani svi tehnički standardi, najsavremeniji propisi i mreža bude urađena prema najstrožijim kriterijumima. Pružićemo svu logističku podršku. Počinjemo sa javnim nabavkama. Inače, pored grada Požarevca kao investitora, takođe je poslovodstvo Privrednog društva „TE-KO Kostolac“, sa direktorom Draganom Jovanovićem, najavilo svoje učešće u nastavku toplificiranja Ćirikovca, kao što su to učinili i u Klenovniku. Nakon toga uslediće aneks ugovora u Ćirikovcu i tada ćemo detaljnije moći da govorimo o finansijskim relacijama“.

Očekuje se da će ceo Ćirikovac biti toplificiran za godinu dana, najdalje tri, što će zavisiti od tempa pristizanja novca, naveo je gradonačelnik Milosavljević i dodao:

– Pre dve, dve i po godine isto je ovako krenula toplifikacija Klenovnika koja je okončana pre dva meseca. Radi se i u Petki. Nadamo se uspešnom finalizovanju ovoga plana i u Ćirikovcu. Rekao bih da je naš Požarevac jedinstven primer u Srbiji kada je reč o intezivnim radovima na toplificiranju sela, u čemu je od velikog značaja topla voda iz Privrednog društva „TE-KO Kostolac“ sa kojim očekujemo nastavak dosadašnje dobre saradnje u unapređivanju uslova života naših sugrađana“.

Predsednik Saveta MZ Ćirikovac, Jezdimir Ivić je istakao da je ovo od velikog značaja za Ćirikovac i dodao da je u ovom selu dosta toga izmenjeno u poslednjih 5 – 6 godina, uz veliku pomoć i podršku Grada.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Požarevca, Miomir Ilić, zamenica gradonačelnika Vukica Vasić i zamenik predsednika Skupštine grada Milić Jovanović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter