Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Požarevac dobio novu vlast

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Požarevca verifikovani su mandati 68 odbornika, za novog predsednika ovog zakonodavnog organa lokalne samouprave izabran je Žarko Pivac(DS) dok je poverenje za funkciju novog gradonačelnika pripalo Miomiru Iliću(SPS) a imenovani su i članovi Gradskog veća. Ilića je za funkciju podržalo 45 odbornika a Pivca 43 predstavnika žitelja grada Požarevca što znači da im je ukazano i poverenje pojedinih odbornka opozicionih partija.

Novu većinu u lokalnom parlamentu čine: SPS-PUPS-JS, DS i SPO a nova koalicija na vlasti ima 37 odbornika a koalicioni sporazum među partnerima koji će biti na vlasti u predstojećem periodu potpisan je uoči konstitutivne sednice Skupštine grada.

Za zamenika predsednika Skupštine imenovan je Milić Jovanović(SPS) a za zamenicu gradonačelnika Vukica Vasić(DS) koji su i do sada bili na ovim funkcijama.

Za članove Gradskog veća imenovani su: Aleksandar Đokić, Slađan Stević, Radomir Mihajlović, Gordana Kosanović, Marina Nikolić, Miroslav Đorđević, Milan Stojićević, Dragan Radovanović i Vojislav Stojićević. Prema koalicionom sporazumu SPS i DS imaju po četiri mesta u lokalnoj vladi, a SPO jedno.

Zahvaljujući se svim saradnicima, dosadašnji gradonačelnik Miodrag Milosavljević rekao je kako je u poslednje tri i po godine mnogo učinjeno a posebno na izradi planskih akata u gradu, što je osnova za dalji razvoj, a da najveći problem daljem razvoju grada predstavljaju nerešeni imovinsko-pravni odnosi.

Miomir Ilić je podsetio je da posle dve decenije dolazi na čelnu funkciju u gradu gde je nakratko bio kao najmlađi predsednik tadašnje opštine Požarevac. Novi gradonačelnik očekuje da se nastavi započeto i mnogi najznačajniji poslovi završe tokom mandata nove vlasti.

Predstavnici najvećih stranaka vladajuće koalicije, SPS-a i DS-a izjavili su da će raditi na dovođenju investicija i rešavanju nezaposlenosti, boljem položaju socijalno ugroženih lica i efikasnijoj lokalnoj upravi.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter
 

Komentari (1)

  1. User miomir - 14 06 2012, 19:57 link

    Nadam se da ce nova vlast srediti ovo ---->

    youtube.com/…»