Početak » Obaveštenja » O Gradu
 

Sat za našu planetu

Sat za našu planetu” je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i biznisi sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj živimo (više informacija na wwf.panda.org/serbia i www.earthhour.org .

Počevši od 2009. godine kada je akcija prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se 2011. godine u Srbiji pridružilo preko 40 gradova i opština, a na globalnom nivou preko 5200 gradova iz 135 zemalja iz svih krajeva sveta.

Pozivamo vas da:

  • zvanično predložite objekte na kojima će se isključiti dekorativna rasveta u vašem mestu aktivno učestvujete i promovišete akciju (kroz vašu službenu i ličnu komunikaciju)
  • ukoliko želite, organizujete događaj u vašem mestu (npr. akustični koncert na trgu) odredite kontakt osobu u vašoj administraciji za ovaj događaj

Akciju ove godine podržava Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine AP Vojvodine, Agencija za energetsku efikasnost, Gradska uprava Grada Beograda, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Gradska uprava Novog Sada, kao i brojne organizacije civilnog društva i pojedine kompanije, tako da verujemo da će akcija „Sat za našu planetu 2012“ biti još uspešnija od prethodnih.

Osoba za kontakt je: Sonja Bađura,

e-mail: sbadjura@wwfdcp.org,

tel:+381(0)63 891 4458.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter
 

Komentari (1)

  1. User maratonac - 15 03 2012, 16:02 link

    Ugasite pink (Grand Paradu) sa svim onim svetlosnim efektima "a la Las Vegas" i Holivud na 60 minuta (ili jos bolje zauvek) i cela planeta ce ustedeti 80% elektricne energije. :)