Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Potpisan Kolektivni ugovor sa sindikatom komunalnih preduzeća

Posle dužeg usaglašavanja, potpisan je kolektivni ugovor između predstavnika Grada i sindikalnih organizacija požarevačkih javnih preduzeća komunalne delatnosti. To su, uz napomenu da sada predstoji potpisivanje pojedinačnih kolektivnih ugovora u preduzećima, učinili gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić i predstavnik Gradskog odbora sindikata Boban Martinović.

kolektivni_ugovor_1

Podsetivši da je bilo nesporazuma oko pojedinih odredbi, gradonačelnik Miomir Ilić je ukazao da je usvajanje granskog kolektivnog ugovora u ovoj oblasti ubrzalo današnji čin. On je dodao i da je sada neophodno što prepotpisati pojedinačne kolektivne ugovore sa svim preduzećima, jer grad, kao i javna preduzeća u ovoj godini čeka veliki posao i mnogo investicija.

kolektivni_ugovor_2

Zahtevi sindikalnog članstva praktično su u celini implementirani u kolektivni ugovor pa su, po mišljenju Bobana Martinovića, i zaposleni zadovoljni. Međutim, današnji čin predstavlja samo prvi korak ka zaokruživanju odnosa između osnivača, poslodavaca i zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima, podsetio je Martinović i dodao da se odmah mora pristupiti potpisivanju pojedinačnih kolektivnih ugovora jer su svi rokovi već probijeni.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter