Почетак » Актуелно » О Граду
 

Седница Скупштине града Пожаревца

Нови директори „Топлификације“ и „Љубичева“

На 22. седници Скупштине града Пожаревца одборници су расправљали о неколико актуелних питања а, између осталог, изабрани су нови директори јавних предузећа „Топлификација“ и „Љубичево“.

Расправа се водила око цена услуга ЈП „Водовод и канализација“ али овај предлог нове тачке дненог реда није уврштен у расправу.

Са седнице Скупштине

Са седнице Скупштине

Председница Одборничког клуба СПС – ПУПС, Душанка Кукољ, предложила је да се дискусија одборника ограничи на три минута што је и усвојено уз негодовање представника опозиционих странака. Већином гласова донета је одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна града Пожаревца.

Донета је и одлука о постављању мањих монтажних објеката (киоска) на јавим површинама. Амандмани поводом ове одлуке нису усвојени, а један од предлагача. Слободан Живковић је одустао.

Са седнице Скупштине

Са седнице Скупштине

Много полемике, како се и очекивало, изазвала је тачка дневног реда везана за индустријску зону и одласку фирме „Нарди“ из Пожаревца, којом је коначно стављена тачка на ту причу. На критику опозиционих одборника Драгана Радосављевића, Драгана Стојадиновића и Златка Миладиновића најпре је одговорио начелник ГУ Бојан Кузмановић, који је рекао да је град Пожаревац урадио све да Нарди дође овде и остане, и да се каснило због републичке администрације. Заменик председника одборничке групе СНС – а у Скупштини Небојша Јочић ушао је такође у полемику са Радосављевићем и Миладиновићем уз објашњење да капитал иде својом логиком и да су у самом Нардију одлучили да инвестицију преселе на друго место. Заменик градоначелника Миодраг Степановић, који је и највише био ангажован у преговорима са Нардијем рекао је да ће се одговорност за „случај Нарди“ видети на следећим изборима.

„Нисмо успели да ово доведемо до краја“, рекао је Степановић, „иако смо елаборат урадили, послали у Владу 16. маја. Комисија Владе је оформљена тек у августу, што јеуспорило и искомпликовало долазак Нардија“.

Градоначелнк Пожаревца Миомир Илић је подсетио да је фабрика „Морава“ забранила комуникацију према индустријсој зони и тиме зауставила цео процес изградње. Већином гласова донета је одлука и стављена је ван снаге Одлука о усвајању Елаботрата о отуђењу грађевинског земљишта за Нарди у индустријској зони.

Са седнице Скупштине

Са седнице Скупштине

Цена грејања у Пожаревцу не поскупљује за разлику од цена услуга других јавних комуналних предузећа. Одлуку о ценама донета је на последњој седници Скупштине крајем децембра.

Прилично полемике изазвала је и тачка дневног реда која се односила на избор и именовања нових директора јавних предузећа „Топлификација“ и „Љубичево“. Демократска странка је ставила примедбу да су предложени кандидати требало да предложе програм рада. На крају дискусије одборници су за директора ЈП „Топлификација“ изабрали Дејана Дачића, који је обављао функцију в. д. директора тог предузећа. За директора ЈП „Љубичево“ изабран је Мирко Стојановић.

Са седнице Скупштине

Са седнице Скупштине

Замењена су три члана Градског штаба за ванредне ситуације. Уместо разрешених Владимира Виле, Бранислава Живуловић и Драгана Јовановића биће Иван Савић, председник ГО Костолац, Саша Обрадовић, секретар Црвеног крста Пожаревац и Горан Хорват, директор ПД ТЕКО Костолац.

Са седнице Скупштине

Са седнице Скупштине

Подели са другима: Facebook Twitter