Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Sednica Skupštine grada Požarevca

Novi direktori „Toplifikacije“ i „Ljubičeva“

Na 22. sednici Skupštine grada Požarevca odbornici su raspravljali o nekoliko aktuelnih pitanja a, između ostalog, izabrani su novi direktori javnih preduzeća „Toplifikacija“ i „Ljubičevo“.

Rasprava se vodila oko cena usluga JP „Vodovod i kanalizacija“ ali ovaj predlog nove tačke dnenog reda nije uvršten u raspravu.

Sa sednice Skupštine

Sa sednice Skupštine

Predsednica Odborničkog kluba SPS – PUPS, Dušanka Kukolj, predložila je da se diskusija odbornika ograniči na tri minuta što je i usvojeno uz negodovanje predstavnika opozicionih stranaka. Većinom glasova doneta je odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa grada Požarevca.

Doneta je i odluka o postavljanju manjih montažnih objekata (kioska) na javim površinama. Amandmani povodom ove odluke nisu usvojeni, a jedan od predlagača. Slobodan Živković je odustao.

Sa sednice Skupštine

Sa sednice Skupštine

Mnogo polemike, kako se i očekivalo, izazvala je tačka dnevnog reda vezana za industrijsku zonu i odlasku firme „Nardi“ iz Požarevca, kojom je konačno stavljena tačka na tu priču. Na kritiku opozicionih odbornika Dragana Radosavljevića, Dragana Stojadinovića i Zlatka Miladinovića najpre je odgovorio načelnik GU Bojan Kuzmanović, koji je rekao da je grad Požarevac uradio sve da Nardi dođe ovde i ostane, i da se kasnilo zbog republičke administracije. Zamenik predsednika odborničke grupe SNS – a u Skupštini Nebojša Jočić ušao je takođe u polemiku sa Radosavljevićem i Miladinovićem uz objašnjenje da kapital ide svojom logikom i da su u samom Nardiju odlučili da investiciju presele na drugo mesto. Zamenik gradonačelnika Miodrag Stepanović, koji je i najviše bio angažovan u pregovorima sa Nardijem rekao je da će se odgovornost za „slučaj Nardi“ videti na sledećim izborima.

„Nismo uspeli da ovo dovedemo do kraja“, rekao je Stepanović, „iako smo elaborat uradili, poslali u Vladu 16. maja. Komisija Vlade je oformljena tek u avgustu, što jeusporilo i iskomplikovalo dolazak Nardija“.

Gradonačelnk Požarevca Miomir Ilić je podsetio da je fabrika „Morava“ zabranila komunikaciju prema industrijsoj zoni i time zaustavila ceo proces izgradnje. Većinom glasova doneta je odluka i stavljena je van snage Odluka o usvajanju Elabotrata o otuđenju građevinskog zemljišta za Nardi u industrijskoj zoni.

Sa sednice Skupštine

Sa sednice Skupštine

Cena grejanja u Požarevcu ne poskupljuje za razliku od cena usluga drugih javnih komunalnih preduzeća. Odluku o cenama doneta je na poslednjoj sednici Skupštine krajem decembra.

Prilično polemike izazvala je i tačka dnevnog reda koja se odnosila na izbor i imenovanja novih direktora javnih preduzeća „Toplifikacija“ i „Ljubičevo“. Demokratska stranka je stavila primedbu da su predloženi kandidati trebalo da predlože program rada. Na kraju diskusije odbornici su za direktora JP „Toplifikacija“ izabrali Dejana Dačića, koji je obavljao funkciju v. d. direktora tog preduzeća. Za direktora JP „Ljubičevo“ izabran je Mirko Stojanović.

Sa sednice Skupštine

Sa sednice Skupštine

Zamenjena su tri člana Gradskog štaba za vanredne situacije. Umesto razrešenih Vladimira Vile, Branislava Živulović i Dragana Jovanovića biće Ivan Savić, predsednik GO Kostolac, Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac i Goran Horvat, direktor PD TEKO Kostolac.

Sa sednice Skupštine

Sa sednice Skupštine

Podeli sa drugima: Facebook Twitter