Početak » Lokalna samouprava » Pomoćnici Gradonačelnika
 

Dragan Ćurčija – pomoćnik gradonačelnika za zaštitu životne sredine

Rođen 3. septembra 1954 u Požarevcu. Osnovnu školu završio je u Požarevcu.  Školovanje nastavlja, kao jedan od najboljih đaka u Vojnoj vazduhoplovno-tehničkoj školi, smer telekomunikacije u vazduhoplovstvu u 25. klasi u Kraljevu. Po završenoj školi biva raspoređen u četu VOJIN ( vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje ), na aerodromu „Pleso“ u Zagrebu. Poremećeni odnosi unutar JNA, kao posledica MASPOKA, osećaju se u svakodnevnim odnosima komandnog kadra. Zbog toga kao i činjenice da je SSNO odbio njegov zahtev za dozvolu upisa na filozofski ili pravni fakultet, časno napušta JNA, zadržavši čin i položaj u TO. Telegrafista je i teleprinterista I klase. Godine 1977 zapošljava se u javnom preduzeću“ Komunalne delatnosti“ u kome rukovodi raznim procesima rada nešto manje od 20 godina. U tada zajedničkom preduzeću sa vodovodom i kanalizacijom, izrađuje Priručnik za obuku radnika u oblasti zaštite na radu u komunalnim delatnostima, pri čemu je morao da izvrši makro i mikro snimanje svih procesa rada i radnih mesta u ovoj oblasti, tako da je dobro upućen u sve poslove koji danas obavljaju komunalno i vodovod i kanalizacija. Priručnik su koristile i druga preduzeća u ovoj oblasti širom Srbije. Po zanimanju je pravnik, diplomiravši na Višoj upravnoj školi u Zagrebu 1981 godine. Odbranu diplomskog na Pravnom fakultetu u Osjeku sprečava početak ratnih sukoba.

Na parlamentarnim izborima 1994 godine, biran je za narodnog poslanika. U Narodnoj skupštini Republike Srbije bio je član Odbora za ustavna pitanja, član Zakonodavnog odbora i član Komisije za sprovođenje Zakona o ograničenju prometa nepokretnosti na delu teritorije Republike Srbije, kao i drugih komisija i radnih tela skupštine.

Pobeđuje na većinskim lokalnim izborima 1996 godine i postaje odbornik Skupštine opštine Požarevac.

Godine 2013, postaje pomoćnik gradonačelnika za zaštitu životne sredine, na kojim poslovima i danas radi. 2016 godine dobija međunarodni sertifikat „Stručnjak za upravljanje otpadom“od Nemačke međunarodne kompanije.

U privatnom životu naklonjen je umetnosti naročito slikarstvu. Bavio se aktivno sportom ( fudbal i karate ). Bavio se aktivno i muzikom, svira bubnjeve i gitaru. Pisao je nekoliko stotina objavljenih novinskih analitičkih tekstova. Objavljivao je karikature i aforizme u dnevnim listovima i osnivač je vlasnik i urednik prvih nezavisnih novina na teritoriji Grada Požarevca, „Glasa Naroda.“ Srećno oženjen suprugom Jadrankom već skoro 40 godina i žive u svom dvosobnom stanu u Požarevcu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter