Home » Featured
 

(Srpski) Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић одржао пријем грађана у Трњану

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима, директорима јавних предузећа и стручним службама одржао је пријем грађана у селу Трњане.

Он је у овом месту саслушао проблеме мештана Трњана, који су се углавном односили на комуналне проблеме, рад месне заједнице, здравој пијаћој води и о одлагању смећа.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да је ово наставак акције обиласка свих сеоских месних заједница у циљу што бољег упознавања проблема који постоје у одређеним насељима.

Спасовић је изјавио да је било говора о асфалтирању улица и речено је да је издвојено више средстава него прошле године тако да у 2019. она износе 4,5 милиона динара и да је намера ове локалне самоуправе да буџет буде равномерно распоређен ка свим месним заједницама. Он је мештанима казао да су ослобођени плаћања јавне расвете исто као и у граду, и да је та уштеда месечно, у зависности од места, од 500-800 динара месечно по домаћинству. Најављено је јавно приватно партнерство у постављању ЛЕД расвете, са којом ће се остварити уштеде у потрошњи електричне енергије, заштити животне средине али и ређем мењању сијалица, зато што су ЛЕД сијалице дуготрајније него живине и натријумске.

Такође, престављен је капитални пројекат уређења старог корита реке Млаве у износу од око 200 милиона динара у циљу спречавања поплава и тренутно се изводе радови од Набрђа ка Трњану.

Када је у питању дезинсекција тачније запрашивање комараца чули смо да је урађен елаборат о уништавању ових инсеката и да је сада обезбеђено три третмана годишње уместо два и да је уговор склопљен на две године уместо једне што је разлика у односу на претходни период.

Најављено је организовано одношење смећа из села, по истом принципу и цени као у граду, реализација овог пројекта очекује се у наредне две године. У току је чишћење дивљих депонија на територији града, у плану је да на местима где су биле дивље депоније буду постављени велики контејнери за одлагање смећа где ће мештани моћи да депонују отпад.

Share: Facebook Twitter