Home » Featured
 

(Srpski) Održana sednica Izvršnog odbora NALED-a u Požarevcu

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Značaj saradnje između NALED-a i lokalne zajdenice je vidljiv na procesu sertifikacije za povoljno poslovno okruženje, koje je potrebno Požarevcu. NALED ima misiju da poslovno okruženje podigne na viši nivo. Cilj sastanka je i unapređenje poslovnog okruženja u Požarevcu i okolini, ali i dobar primer za ostale lokalne jedinice i opštine.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je član IO NALED-a, je ovom prilikom izjavio da je u fokusu ove lokalne samouprave razvoj privrede i stavranje okruženja za investiranje i da su svi koraci koji su preduzeti u prethodnom period upravo usmereni ka tome da se poveća broj zaposlenih Požarevljana.

Dejan Đokić predsednik IO NALED-a, je rekao, da je Požarevac jedan od ozbiljnih oslonaca za razvoj ovog regiona i da su svesni koliko ima privrednih subjekata koji osluškuju ono što radi lokalna samouprava i koliko je to za njih bitno. NALED već duži vremenski period radi sa Požarevcom i gradonačelnikom na kreiranju boljeg poslovnog okruženja za sam grad ali da se i iskustva odavde preslikaju i u drugim jedinicama lokalne samouprave. Centralna tema sastanka je bila definisanje pravaca razvoja koji bi se uneli u Sivu knjigu gde se nalaze poruke upućene državi o preduzimanju određenih koraka, u narednom period, u cilju razvijanja ekonomije.

Share: Facebook Twitter