Home » Featured
 

(Srpski) Одржана седница Извршног одбора НАЛЕД-а у Пожаревцу

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Значај сарадње између НАЛЕД-а и локалне зајденице је видљив на процесу сертификације за повољно пословно окружење, које је потребно Пожаревцу. НАЛЕД има мисију да пословно окружење подигне на виши ниво. Циљ састанка је и унапређење пословног окружења у Пожаревцу и околини, али и добар пример за остале локалне јединице и општине.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је члан ИО НАЛЕД-а, је овом приликом изјавио да је у фокусу ове локалне самоуправе развој привреде и ставрање окружења за инвестирање и да су сви кораци који су предузети у претходном период управо усмерени ка томе да се повећа број запослених Пожаревљана.

Дејан Ђокић председник ИО НАЛЕД-а, је рекао, да је Пожаревац један од озбиљних ослонаца за развој овог региона и да су свесни колико има привредних субјеката који ослушкују оно што ради локална самоуправа и колико је то за њих битно. НАЛЕД већ дужи временски период ради са Пожаревцом и градоначелником на креирању бољег пословног окружења за сам град али да се и искуства одавде пресликају и у другим јединицама локалне самоуправе. Централна тема састанка је била дефинисање праваца развоја који би се унели у Сиву књигу где се налазе поруке упућене држави о предузимању одређених корака, у наредном период, у циљу развијања економије.

Share: Facebook Twitter