Home » Featured
 

(Srpski) ORGANIZACIJA ZIMSKE  IZLOŽBE RADOVA

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Grad Požarevac nastavlja s organizacijom izložbe proizvoda i rukotvorina neafirmisanih umetnika i radova pojedinaca i udruženja u cilju održavanja srpske tradicije i kulture sa teritorije Grada Požarevca.

Organizacija izložbe je u skladu s Ugovorom o donaciji za realizaciju projekta ,,Kultura bez granica”, finansiranog u okviru Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija. Grad Požarevac je u partnerstvu sa opštinom Anina iz Rumunije uspešno realizovao ovaj projekat u periodu od decembra 2017. do juna 2019. godine.

U skladu sa ciljevima Projekta i u skladu sa činjenicom da postoji potreba amatera, neafirmisanih umetnika i udruženja koja se bave promovisanjem srpske kulture za prostorom  za izlaganje svojih proizvoda,  Grad svake godine organizuje i nastaviće s organizacijom ovakve izložbe i to u letnjem i zimskom periodu, u trajanju od minimum mesec dana.

Napominjemo, izlaganje na info pultovima, kupljenim u okviru Projekta, je besplatno.

Cilj Grada Požarevca je da promoviše kreativnost i širenje kulture, transfer veština i znanja, mobilnost umetnika i cirkulaciju umetničkih i kulturnih dela i proizvoda.

Ključni ciljevi su razvijanje lokalnih turističkih privreda zasnovanih na poboljšanju kvaliteta turističkih usluga, održivom korišćenju prirodnog i kulturnog nasleđa, stvaranju kapaciteta i veština za kvalitetne turističke usluge, dizajniranju inovativnih proizvoda.

Izložba se organizacije u ulici Stari korzo u centru Grada Požarevca.

Share: Facebook Twitter