Почетак » Актуелно
 

Пријем за ученике из иностранства

У оквиру пројекта „Наше различитости су наше благо“ које се реализује преко пројекта „Erasmus+“, у Свечаним салонима градског здања уприличен је пријем за ученике из школа Северне Македоније, Литваније, Румуније и Турске.

Госте је поздравио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао да их сваки грађанин радо дочекује зато што су сви млади људи, пуни живота и без предрасуда који на свет гледају широм отворених очију:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Чињеница да сте управо ви одабрани да представљате своје школе у овако значајном пројекту, говори ми да не грешим када кажем и то да гледам у будуће лидере у својим градовима па и државама. Сви у граду смо поносни на учешће Основне школе Свети Сава у програму „Erasmus+“, чији је циљ унапређење форме образовања, али такође има моменат и зближавања различитих култура. Ученици ове наше школе, у исто време, проносе Европом и добар глас образовних установа у Пожаревцу и Браничевском округу на који смо веома поносни. Уверен сам да су вам дух пројекта “Наше различитости су наше благо” ваши наставници добро објаснили. Такође, надам се и да ће вам боравак у нашем Пожаревцу бити одличан полигон да се у ту чињеницу уверите.“

Марагарета Секуловић – директорка ОШ „Свети Сава“

Марагарета Секуловић директорка ОШ „Свети Сава“, поздравила је све госте и захвалила се градоначелнику Саши Павловићу на гостопримству и издвојеном времену. Она је додала да су деца имала одлична искуства када су била у оквиру овог пројекта у иностранству али и да су сами наставници разменили своја знања са својим колегама што је и циљ овог програма.

На пријему су се обратили и представници Турске, Северне Македоније, Литваније и Румуније, који су се захвалили на топлом пријему и одличној сарадњи између школа учесница пројекта „Erasmus+“.

Након пријема су размењени пригодни поклони између градоначелника и гостију из иностранства.

Домаћин школама из поменутих земаља је пожаревачка ОШ „Свети Сава“.