Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележено 40 година Центра за културу Пожаревац

Свечаном академијом обележено је 40 година од оснивања Центра за културу у Пожаревцу.

У богатом културно уметничком програму наступиле су све секције ове установе културе као и глумци Весна Станковић и Лепомир Ивковић који су тумачили Живку Матић и Миливоја Живановића.

На самом почетку све присутне је поздравила директора ЦЗК Пожаревац Галина Перић која је истакла да је у претходном периоду реализован велики број пројеката и да је кроз ову кућу прошао велики број гледалаца, драмских уметника и да је културни садржај приближен грађанима.

Испред Града Пожаревца обратио се председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић који је казао да величину и значај једне средине не чине само грађевине и број становника, већ првенствено квалитет живота у коме су уметност и култура најзначајнији параметар:

Председник Скупштине града Пожаревца – Предраг Мијатовић

“Центар за културу свих ових година није спавао на ловорикама сопствене славе, већ је стално унапређивао понуду и повећавао број својих ансамбала, секција и уметничких израза под својим кровом. Захваљујући посвећености свих запослених и свих руководиоца протекле четири деценије, и наредне генерације уживаће у свим видовима уметности које једна сцена може да понуди. Заправо, не само једна, већ две сцене садржане у великој и малој сали, као и остале просторије овог предивног здања које имају много својих прича о уметности и култури. Пре него што крене својеврсна презентација већине постојећих садржаја Центра за културу, желео бих испред Града Пожаревца, као оснивача, да искажем велико задовољство радом свих оних који су од настанка ове установе до данас радили у њој.“

Овом приликом су уручена признања заслужним организацијама међу којима је и Град Пожаревац.