Почетак » Актуелно
 

Обележен Светски дан сестринства

Свечаном академијом у градском здању обележен је Светски дан сестринства у организацији Удружења здравстених радника Браничевског округа.

Испред ове организације присутне је поздравила председница Удружења Славица Ђорђевић. Она је истакла да се данас слави и 55. годишњица Удружења здравстених радника.

Присутнима се испред локалне самоуправе обратио председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић који је истакао да је сваки радни дан током ковида био велики ризик за све медицинаре, а нарочито оне који су највише времена проводили са болесницима инфицираним овим суровим вирусом:

“Ви сте на вашем радном месту управо када је свима тешко, када су сви у опасности и када се требају спасити туђи животи. Ова епидемија је показала да ви све то често чините и онда када је цена и ваш сопствени живот. Медицинске сестре, добро обучене и едуковане за пружање здравствене неге, чувају здравље али такође дају и психолошку подршку пацијентима. Процес излечења организма поред егзактне медицине има и елементе пружене пажње, топле речи и утехе. Ту је незаменљива улога медицинске сестре која, опште је познато, највише времена проводи крај болесничке постеље. Оне представљају главну спону између лекара и пацијената. Раде тежак и одговоран посао са љубаву и ентузијазмом.“

На Академији су уручене захвалнице свим здравстеним установама чији су радници УЗР Браничевског округа као и сребрни и златни знакови Удружења, а златни знак је добио Град Пожаревац.

У културно уметничком програму наступили су ученици Медицинске и Музичке школе.