Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележено 165 година апотекарства Браничевског округа и 60 година државног апотекарства „Апотеке Пожаревац“

У пожаревачком Центру за културу одржана је Свечана академија поводом 165 година апотекарства Браничевског округа и 60 година државног апотекарства Апотекарске установе „Апотека Пожаревац“.

Након интонирања државне химне госте је поздравила директорка Татјана Чинч која је истакла да су стуб успешности „Апотеке Пожаревац“ њени радници и да су они највећа вредност апотеке:

Татјана Чинч – директорка Апотекарске установе „Апотека Пожаревац“

„Сагледавање очекивања и захтева запослених и улагање у људске ресурсе кроз континуирани професионални развој и усавршавање, важан су основ напретка ове установе“.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је рекао да нас ови јубилеји обавезују на то да чувамо традицију и поштујемо и уважавамо све оне који су својим деловањем допринели да апотекарство постане престижна грана угледних радника у здравству:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Сложићемо се да околности, у којима запослени обављају своје послове, не могу увек да се подведу под идеалне или једноставне, зато је битно да сваки појединац максимално ревносно обавља своје задатке како би резултати и постављени циљеви били остварени. Ви сте, даме и господо у тој тежњи успели и представљате пример другим установама, предузећима и организацијама како и на који начин треба спровести пред собом постављне задатке. Да би разумели о каквим околностима се ради не треба ићи далеко у историју и присетити се о каквим изазовима се све радило. Недавно смо сви били суочени са једном од највећих пошасти 21. века, вирусом ковид 19. Ви сте у прве редове те неравноправне борбе ушли храбро, одлучно и пре свега максимално посвећено. То су разлози зашто су фармацеути и фармацеутски техничари из те борбе изашли као истински јунаци. Изложени огромном притиску ви и у најтежим тренуцима нисте одступали ни за педаљ показујући велику дозу одговорности, беспоштедности, знања и љубави за сваког пацијента. На крају, поред основне мисије коју спроводите, треба похвалити и пословну политику Здравствене установе Апотека Пожаревац. Данас, што признаћемо није чест случај у овој бранши, ми говоримо о изузетно успешној установи, са јасно дефинисаном организационом структуром и прецизно постављеним циљевима развоја. Свакако до тих резултата није могло да се дође преко ноћи већ квалитетним континуираним руковођењем и домаћинским пословањем. Уверен сам да ће постављени трендови бити испоштовани и у временима која су испред нас, те да ће Здравствена установа Апотека Пожаревац остати лидер у својој бранши са једне и институција за понос свих Пожаревљана са друге стране.“

Овом приликом директорка Татјана Чинч је уручила плакету која је од ове године установљена, за 40 година рада и изузетан допринос у развоју и афирмацији ове апотекарске установе, Небојши Јорговановићу, магистру фармације. Јорговановић је у свом обраћању истакао да му је ово једно од најдражих признања које је добио у својо дугогодишњој каријери.

У културно уметничком програму наступили су „Српски православни појци“ и приказан је филм „Бисерни ђердан државног апотекарства“ о историјату ове установе и њеном значају за Браничевски округ у садашњости.