Почетак » Актуелно » О Граду
 

Упрличен пријем за децу из Грачанице и Ранилуга

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић са сарадницима уприличио је пријем за децу са Косова и Метохије која су у посети Пожаревцу у оквиру пројекта „Култура и индентитет Срба без граница – деци Косова, са љубављу“ који спроводи Коло српских сестара „Босиљка Боса Павловић“.

Присутне је поздравио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао да се сви у Пожаревцу радују гостима а посебно онима са простора Косова и Метохије:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Србија се, поред природних лепота, одликује и поштовањем своје традиције и наслеђа.  Зато ми је драго што је носилац овог пројекта који носи назив „Култура и идентитет Срба без граница – деци Косова са љубављу“ управо Коло српских сестара „Босиљка Боса Павловић“. Ово пожаревачко удружење које поносито носи назив баке наше чувене сликарке Милене Павловић Барили јесте и ваш домаћин, те сам уверен да сте у правим рукама. Све што ћете од њих научити, кроз радионице и обиласке културних и историјских знаменитости, има за циљ да вам пружи доказ да сте део једног великог и значајног народа.“

др Јасмина Живковић

Испред Кола српских сестара обратила се председница др Јасмина Живковић која се захвалила локалној самоуправи што је подржала овај пројекат трећу годину за редом.

Затим су размењени пригодни поклони између домаћина и гостију као и поклони са децу коју је обезбедило Коло српских сестара у сарадњи са локалном самоуправом.