Почетак » Актуелно
 

Варошка позоришта почела борбу за „штап и шешир“

У Пожаревцу су отворене 13. Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“, које ће трајати до 1. марта. Глумачке свечаности отворио је председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић.

Тринаесте Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“ синоћ је отворила представа “ЛЕТ” по мотивима романа „Џонатан Ливингстон Галеб“ Ричарда Баха Студиа БИС из Београда. Стручни жири је за сликовито креирање лика награду доделио Иви Ивановић за улогу Флечера, док је реплика Миливојевог штапа, као глумцу вечери додељена Лидији Савић, за улогу Џонатана Ливингстона.

Сваке фестивалске вечери жири додељује награду за најбољег глумца вечери, који ће на поклон добити штап, као и за сликовито приказивање лика.

Последње вечери фестивала, из круга добитника штапа, стручни жири ће прогласити најбољег глумца фестивала који ће добити шешир и тако комплетирати награду.

Током сусрета варошких позоришта публици ће се представити драмски аматери из Београда, Сенте, Крагујевца, Пожаревца, Горњег Милановца и Крњева.

Данас другог дана фестивала публици ће се представити Камерна сцена „Мика Антић“ из Сенте са представом „Епитаф“ Доре Делбјанко и у режији Бранка Вучетића.

Све представе почињу у 20 часова. Улазнице по цени од 250 динара, могу се купити на билетарници Центра за културу

Непосредно пред почетак фестивала у Галерији обојене светлости отворена је изложба лекара Марка Стеванића – фотографије из ваздуха. По речима Драгог Ивића, директора Центра за културу изложба која је приређена је једна од најнеобичнијих и свакако најсликовитијих које је до сада у Центру за културу постављена.

Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“, један је од два фестивала посвећених барду српског глумишта рођеном Пожаревљанину Миливоју Живановићу. Сусрет веоршких позоришта Србије је увертира за велике Глумачаке свечаности „Миливоје Живановић“ које се одржавају почетком априла.