Početak » Aktuelno
 

Ambasadorka Australije posetila Romski edukativni centar u Požarevcu

Ambasadoru Australije u Srbiji Nj.E. Julia Feeney uručena je akreditacija ambasadora dobre volje u Romskom edukativnom centaru u Požarevcu.

Ambasada Australije sa Romskim edukativnim centrom ima saradnju još od 2012. godine kada je ambasada Australije donirala ovom centru opremu za informativnu učionicu, televizor za vrtić Lane koji se nalazi u okviru edukativnog centra, klavir za muzičku učionicu i laptop opremu za volontere na terenu.

Ambasador Australije u Srbije Nj.E. Julia Feeney je danas istakla da je oprema koju je ambasada Australije donirala u upotrebi i danas na zadovoljstvo svih njenih korisnika kako Roma tako i neromske populacije, što daje podsticaj za dalju saradnju i nove investicije.

Miroslav Veljković, predsednik Udruženja Roma Braničevskog okruga, naglasio je da pored svih sadržaja koje Romski edukativni centar ostvaruje, napredovali su i u oblasti zapošljavanja i obrazovanja Romske populacije i na pisanju projekata, koji su bili prepoznati od Evropske unije i nagrađeni u Briselu. Napomenuo je da lokalna samouprava ulaže i sredstva i pruža svu podršku ovom centru radi ostvarivanja što boljih rezultata na svim poljima kako kulture tako i obrazovanja dece.

Pored Ambasadora Australije ovom sastanku su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, Dejan Krstić ispred gradskog veća grada Požarevca sa saradnicima, kao i deca iz vrtića koja su pripremila prigodan program.

Gradski ženski hor Barili je izveo himnu Australije i Srbije.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter