Почетак » Актуелно
 

Амбасадорка Аустралије посетила Ромски едукативни центар у Пожаревцу

Амбасадору Аустралије у Србији Њ.Е. Julia Feeney уручена је акредитација амбасадора добре воље у Ромском едукативном центару у Пожаревцу.

Амбасада Аустралије са Ромским едукативним центром има сарадњу још од 2012. године када је амбасада Аустралије донирала овом центру опрему за информативну учионицу, телевизор за вртић Лане који се налази у оквиру едукативног центра, клавир за музичку учионицу и лаптоп опрему за волонтере на терену.

Амбасадор Аустралије у Србије Њ.Е. Julia Feeney је данас истакла да је опрема коју је амбасада Аустралије донирала у употреби и данас на задовољство свих њених корисника како Рома тако и неромске популације, што даје подстицај за даљу сарадњу и нове инвестиције.

Мирослав Вељковић, председник Удружења Рома Браничевског округа, нагласио је да поред свих садржаја које Ромски едукативни центар остварује, напредовали су и у области запошљавања и образовања Ромске популације и на писању пројеката, који су били препознати од Европске уније и награђени у Бриселу. Напоменуо је да локална самоуправа улаже и средства и пружа сву подршку овом центру ради остваривања што бољих резултата на свим пољима како културе тако и образовања деце.

Поред Амбасадора Аустралије овом састанку су присуствовали председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, Дејан Крстић испред градског већа града Пожаревца са сарадницима, као и деца из вртића која су припремила пригодан програм.

Градски женски хор Барили је извео химну Аустралије и Србије.

Подели са другима: Facebook Twitter