Početak » Obaveštenja » O Gradu
 

Apel za angažovanje građana

Prilikom današnjeg obraćanja javnosti povodom zaključaka Gradskog štaba za vanredne situacije grada Požarevca, koji zaseda danonoćno, gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević kaže da situacija još nije zadovoljavajuća i apelovao na građane da se i sami angažuju na rešavanju pojedinačnih problema svuda gde je to moguće. Nastavlja se čišćenje svih ulica u centru grada, selektivno čišćenje ulica drugog i trećeg prioriteta kao i selektivno iznošenje nagomilanog snega iz centralne gradske zone.

Komandant Štaba Miodrag Milosavljević kaže da će večeras nadležne službe početi sa čišćenjem svih otvorenih parking prostora, u vremenu od 20 časova do ujutru u 8 časova, kao i nastavak čišćenje svih ulica u centru grada kao i selektivno čišćenje ulica drugog i trećeg prioriteta (Lenjinova ulica, Takovska, Veljka Dugoševića, Sinđelićeva, Kosančićeva, Cara Lazara, Lole Ribara, Trg Radomira Vujovića, Moše Pijade, Jovana Šerbanovića, Drinska, Voje Dulića i Stari Korzo prvi deo), a nakon toga proširiće se akcija i na ostale ulice. Nadležne službe radiće na otvaranju svih zatrpanih slivnika kako bi se omogućilo primanje vode od otapanja snega. Gradonačelnik je izjavio da su glavne ulice u selima i do sela očišćene ali i ponovio apel građanima da pokušaju svojom mehanizacijom da očiste sneg, a tamo gde je veliki problem sa snegom grad će očistiti po pozivu.

Posebnu pažnju usmerili su na skidanje ledenica i prokišnjavanje. Na ulicama su komandni policajci koji na javnim ustanovama i privatnim posedima rade non stop na odlaganju istog.

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” organizovali su se sami profesori oko čišćenja snega sa krova. Zbog velikih prokišnjavanja u školi ugroženo je 7-8 učionica, i postavlja se pitanje da li će nastava u ponedeljak i biti organizovana. Čeka se i obaveštenje od Ministarstva šta će biti sa nastavom, u svim školama, od ponedeljka.

Groblje i prilazni putevi biće očišćeni do sutrašnjeg dana izjavio je gradonačelnik.

Zbog kvara na trafou u termoelektrani, čitav Kostolac je od 8 do 11.30 časova bio bez električne energije. Nestankom struje građani su ostali bez grejanja i vode. Kvar je izazvalo prokišnjavanje u trafo stanici. Sneg sa krova trafoa je očišćen.

Slađan Stević, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije, apelovao je da se građani sami organizuju i pomognu oko skidanja ledenica na individualnim objektima, a tamo gde nisu u mogućnosti Štab će sa svojom mehanizacijom i ljudstvom da interveniše. Slađan je ponovo apelovao da građani pomere svoja vozila sa parking prostora da bi se brže i lakše očistio grad.

Predsednik Skupštine grada Miomir Ilić, izjavio je da se očekuje teška situacija posle otapanja snega. Vlada Republike Srbije, na predlog Direkcije za vode i Javno preduzeće za vode, donela je operativne planove za odbranu od poplava. Određene su kadrovska rešenja i realizacije koje pokrivaju određene sektore na Dunavu, Moravu, Mlavi i Peku i u potpunosti su spremni u opremi, materijalu i u ljudstvu za odbranu od poplava.

Štab za vanredne situacije je sve vreme mobilan a informacije možete dobiti na telefone: 539-603 i 539-663

Podeli sa drugima: Facebook Twitter