Почетак » Актуелно » О Граду
 

Бане Спасовић изабран за председника Скупштине Регионалне развојне агенције Браничево-Подунавље

На данашњој седници Регионалне развојне агенције Браничево-Подунавље, градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић изабран је за председника Скупштине овог тела. Спасовић је предложен од стране Града Смедерева и општина Велика Плана и Смедеревска Паланка, на ову функцију је изабран једногласно.

Приликом избора градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је члановима скупштинског тела рекао следеће:

– Захвалио бих се локалним самоуправама које су ме предложиле на ту функцију, а тежину има чињеница да су то град и општине из Подунавског округа, што значи да ћемо имати одличну сарадњу оба округа убудуће. Када сам чуо да ћу бит предложен на ову функцију, о преузимању дужности сам озбиљно размислио, зато што ни једну одлуку не доносим олако, због великих обавеза које имам као градоначелник, а водити једну овакву агенцију је велики и захтеван посао. Ипак имајући на уму чињеницу да Град Пожаревац треба да буде локомотива развоја Браничевског округа, као што је Смедерево мотор развоја Подунавског округа и да ће заједничким напорима захваљујући добрим сарадницима у овом телу развити ова два округа. Сигурно сте видели да је Пожаревац у претходних шест месеци до годину дана предузео велике активности у циљу развоја града и покретања ствари са мртве тачке, тако да обећавам да ћу и као председавајући Скупштине Регионалне развојне агенције Бранчево-Подунавље радити са истим темпом. Циљ Града Пожаревца је довођење инвеститора и покретање привредне активности и запошљавања житеља овог града, што је сигурно жеља и свих осталих чланица Регионалне развојне агенције.

Спасовићу су избор на ову функцију честитали директор РРА Нада Кокот, сви чланови скупштине као и сада већ бивши председавајући Радиша Драгојевић.

Подели са другима: Facebook Twitter